NAC laat sterk staaltje veerkracht zien en komt van ver terug bij FC Emmen

Martin Koscelnik en ploeggenoten vieren de 2-3
Martin Koscelnik en ploeggenoten vieren de 2-3Profimedia
NAC Breda heeft de Keuken Kampioen Divisie hervat met een overwinning bij FC Emmen: 2-3. De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel keek in het duel tussen de nummers 8 en 9 bij rust tegen een 2-0-achterstand aan, maar draaide de wedstrijd in het laatste half uur om.

Jari Vlak opende in de 7e minuut de score namens Emmen, waarna hij in de slotfase van de eerste helft een vrije trap binnenschoot, 2-0. NAC-middenvelder Matthew Garbett zorgde na ruim een uur voor de aansluiting met een fraai schot van afstand, waarna Elías Már Ómarsson even later de 2-2 binnenwerkte. Martin Koscelnik kopte in de 77e minuut de winnende treffer binnen, nadat een vrije trap door een Emmen-speler was verlengd.

Voor NAC was de zege zeer welkom. De ploeg had de laatste twee wedstrijden voor de winterstop verloren en zag vrijdag algemeen directeur Henk Valk opstappen omdat hij niet op één lijn zat met de rest van het bestuur. Daarnaast speelde recent de vertrekwens van Van Gastel. De trainer zou graag als assistent met Giovanni van Bronckhorst naar Besiktas zijn gegaan, als laatstgenoemde hoofdcoach in Turkije was geworden. NAC gaf echter geen toestemming.