SC Cambuur bij Telstar op zoek naar de drie punten die ze vorige week verdienden

Wiebe Kooistra was vorige week verantwoordelijk voor de gelijkmaker diep in blessuretijdProfimedia
Telstar treedt vanavond in hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen aan tegen degradant SC Cambuur. Het zegt nog niets, maar dit is het duel tussen de nummers 15 en 7. Dat zal na vrijdagavond ongetwijfeld anders zijn. Aftrap is traditiegetrouw om 20.00 uur en scheidsrechter in het 711 Stadion is Stan Teuben.

Voor Telstar begon het seizoen met een valse start. De mannen van Mike Snoei verloren maandagavond met 0-1 op bezoek bij Jong PSV, waar Telstar misschien wel een gelijkspel verdiende. De club uit Velsen eindigde vorig jaar roemloos als 19e in de Keuken Kampioen Divisie, maar rondden het seizoen goed af met drie zeges in de laatste vijf competitieduels.

De laatste van die wedstrijden was tegen NAC in eigen huis, welke op dramatische met 2-1 werd gewonnen door Telstar door twee goals van Quinten van den Heerik in de blessuretijd.

Schamel puntje

Cambuur begon het seizoen frustrerend met een moeizaam gelijkspel in eigen huis tegen FC Emmen, dat volledig tegen de verhoudingen in op 0-2 voorsprong kwam in de eerste helft maar in het tweede bedrijf het Cambuur-geweld niet wist tegen te houden.

Het duel werd gestaakt toen er plastic bekertjes het veld op werden gegooid tijdens de feestvreugde na de 1-2, waarna de 16-jarige Wiebe Kooistra in de 98e minuut de 2-2 binnenwerkte.  Cambuur eindigde met 71% van het balbezit, 17 doelpogingen, maar dus ook met één schamel puntje. De degradant gaat op bezoek bij Telstar met het brandende verlangen nu wél een zege uit het vuur te slepen.