SC Cambuur mag weer aan play-offs denken na 1-2 overwinning bij NAC Breda

De spelers van Cambuur vieren een goal van Uldrikis
De spelers van Cambuur vieren een goal van UldrikisProfimedia
SC Cambuur heeft zich weer gemeld op een plek dat aan het einde van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs voor promotie. Dankzij een 1-2 overwinning op NAC Breda staat het team uit Leeuwarden zevende. NAC Breda staat negende en had mazzel dat MVV in eigen huis niet van Jong PSV wist te winnen (3-3).

In een lang niet vol Rat Verlegh Stadion was de Letse spits Roberts Uldrikis tweemaal eindstation. Vorig jaar werd hij in de Eredivisie bekritiseerd om zijn gebrek aan doelpunten (1), maar in de Keuken Kampioen Divisie staat hij inmiddels op zeven. Zijn eerste viel in de 37e minuut op aangeven van Milan Smit. De ruststand was dan ook 0-1, mede omdat de IJslandse spits Elias Mar Omarsson het vizier niet op scherp had staan.

Invaller Martin Koscelnik tekende voor de gelijkmaker (56’) en het publiek ging er goed voor zitten. De opleving van de gastheren was echter van korte duur en Uldrikis mocht in de 71e minuut vogeltjevrij de 1-2 binnenkoppen op aangeven van Fedde De Jong. Cambuur bleef in het vervolg simpel op de been. NAC creëerde op wat standaardsituaties na niets en dreigt weg te zakken in het rechterrijtje van de Keuken Kampioen Divisie.

MVV - Jong PSV

In De Geusselt speelden MVV en Jong PSV met 3-3 gelijk. De thuisploeg maakte een 0-2 achterstand goed. Mohamed Nassoh en Jevon Simons scoorden binnen het half uur. Dailon Rocha Livramento deed nog voor rust wat terug voor de Limburgers en dankzij Mart Remans en een eigen goal van Dantaye Gilbert stond het tien minuten voor tijd opeens 3-2. De middenvelder uit Trinidad & Tobago maakte zijn fout echter nog goed en scoorde diep in de blessuretijd de gelijkmaker voor Jong PSV. Bij winst was MVV naar plek negen gegaan, waar nu NAC Breda staat. Een 11e plek is nu hun lot, Jong PSV staat 16e.