SC Cambuur wint tumultueus duel van Telstar: twee stakingen, negen kaarten

Stan Teuben eiste een hoofdrol op
Stan Teuben eiste een hoofdrol opANP
SC Cambuur heeft in een tumultueus duel van Telstar gewonnen (2-3). De wedstrijd in Velsen moest twee keer worden stilgelegd omdat er bekers op het veld werden gegooid.

Scheidsrechter Stan Teuben staakte het duel tijdelijk in de eerste helft. Daarna ging het in de tweede helft opnieuw mis. Vorig seizoen had de wedstrijd dan definitief gestaakt moet worden. Maar volgens de nieuwe regels hoeft dat niet als de daders snel worden gepakt en er geen sprake is van ernstig letsel. Na een paar minuten kwamen de ploeg toch weer het veld op.

Arbiter Teuben speelde een hoofdrol in het duel. Hij deelde acht gele kaarten uit, onder anderen ook aan de trainers van beide clubs, Mike Snoei en Sjors Ultee. Hij gaf tot twee keer toe een strafschop aan de Friese club, die Milan Smit beide benutten. De tweede penalty leidde tot veel protesten van de spelers van Telstar, omdat Jorginho Soares een reglementaire tackle leek te hebben gemaakt. Doelman Ronald Koeman kreeg in het tumult een klap van Smit, maar Teuben gaf niet Smit zijn tweede gele kaart, maar deelde een prent uit aan Koeman.

Rode kaart

Een paar minuten na rust scoorde Quinten van den Heerik voor Telstar (1-2). Maar Michael de Breij maakte er in de 71e minuut 1-3 van voor de gedegradeerde club uit Friesland. Vlak nadat de wedstrijd voor de tweede keer werd hervat, moest Telstar met tien man verder na een rode kaart van Jayden Turfkruier. Toch bracht Zakaria Eddahchouri in de 79e minuut de spanning terug tot 2-3, maar Telstar slaagde er niet meer gelijk te maken.

Bijgepraat worden over alle gespeelde wedstrijden? Dat kan hier.