Telstar wint opnieuw, FC Dordrecht lijdt in Wijdewormer eerste nederlaag

Zakaria Echaddouri was met twee goals de grote man bij Telstar
Zakaria Echaddouri was met twee goals de grote man bij TelstarProfimedia
Jong AZ en Telstar hebben maandagavond zeges geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. Jong AZ won op Sportpark Zoudenbalch met 3-1 van FC Dordrecht, terwijl Telstar op bezoek bij Jong PSV met 0-2 won.

Jong AZ was het seizoen turbulent begonnen met een 6-1 zege op Roda JC en een 6-0 nederlaag bij FC Den Bosch. Tegen FC Dordrecht, een ongeslagen team, begonnen de jonge Alkmaarders met Katwijker Sem van Duijn in de spits. De 20-jarige aanvaller was vorig jaar de bekerheld van het Katwijkse Quick Boys en kreeg tegen FC Dordrecht zijn eerste basisplaats toegewezen.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Kort voor rust leek Dordrecht een nauwelijks bijzondere eerste helft met een voorsprong af te kunnen sluiten nadat Jorn Berkhout een penalty weggaf, maar spits Devin Haen zag zijn strafschop gekeerd worden door Daniel Deen. Tien minuten na rust opende Zico Buurmeester de score, maar zag hij Dordrecht twee minuten later alweer de gelijkmaker binnen schieten via Haen. Kees Smit en Jayden Addai schoten Jong AZ alsnog naar de zege en de derde plek.

Telstar wint weer

Op de Herdgang wist Telstar tweede zege van het seizoen te boeken. De ploeg van de uiterst succesvolle voormalig VV Katwijk-trainer Anthony Correia won op bezoek bij Jong PSV met 0-2 dankzij twee treffers van Zakaria Eddahchouri. Telstar won het openingsduel van dit seizoen bij Vitesse, maar verloor vorige week met 0-2 van FC Eindhoven.

Jong PSV kon de overtuigende 0-4 zege bij Liverpool van vorige week geen goed gevolg geven en verloor het eerste duel tegen een ploeg zonder 'Jong' in de naam.