Vitesse verliest ondanks werelddoelpunt van Yegoian met 3-1 bij De Graafschap

De schitterende omhaal van Irakli Yegoian
De schitterende omhaal van Irakli YegoianPro Shots Photo Agency/ddp USA/Profimedia
De Graafschap nam het zaterdagmiddag om 14.30 uur op tegen Vitesse voor een Gelderse onderonsje. De Superboeren waren de bovenliggende partij en wonnen overtuigend met 3-1, maar het moment van de wedstrijd was een wonderschone treffer van de bezoekers.

De Graafschap opende de score in de 36e minuut door een doelpunt van linksback Levi Schoppema. Vitessenaar Alexander Büttner, die afgelopen zomer overkwam vanuit Doetinchem, ontving vlak na rust een gele kaart en ging niet veel later voor de tweede keer op de bon, waardoor hij het veld moest verlaten. In de 64e minuut zorgde zomeraanwinst Irakli Yegoian op schitterende wijze voor de gelijkmaker.

De jeugdinternational van Georgië besloot een omhaal uit te voeren buiten het strafschopgebied uit een afgeslagen voorzet en werkte de bal via de onderkant van de lat in het doel. Later bezegelde De Graafschap de overwinning door doelpunten van Donny Warmerdam en een strafschop van Ralf Seuntjens, maar dit affiche zal toch vooral de boeken in gaan als de wedstrijd van het werelddoelpunt van Yegoian.