Vitesse verspeelt in blessuretijd zege op Excelsior door benutte strafschop

Geen feest in Arnhem
Geen feest in ArnhemANP OLAF KRAAK
Vitesse heeft in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Excelsior de zege verspeeld. Richie Omorowa benutte in blessuretijd een strafschop voor de bezoekers uit Rotterdam (1-1).

De ingevallen Andy Visser bracht Vitesse in de 52e minuut op voorsprong. Niet de doelpuntenmaker, maar Tom Bramel was de grote uitblinker bij de thuisploeg. De 19-jarige keeper voorkwam met een serie reflexen dat Lennard Hartjes, Jacky Donker en Seydou Fini scoorden. Uiteindelijk had hij geen antwoord op een strafschop van Omorowa en de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Vitesse en Excelsior degradeerden afgelopen seizoen uit de Eredivisie. De clubs hebben 4 punten verzameld uit de eerste drie competitieduels.