Volledige speelronde KKD: Helmond stoot De Graafschap van koppositie in onderling duel

Helmond Sport staat bovenaan na de overwinning op De Graafschap
Helmond Sport staat bovenaan na de overwinning op De GraafschapProfimedia
Vrijdagavond kwamen alle 20 teams uit de Keuken Kampioen Divisie (KKD) in actie. Lees hier een beknopt verslag van alle tien affiches uit de zesde speelronde van de competitie. De wedstrijd van de avond werd gespeeld tussen De Graafschap en Helmond Sport. De Graafschap bezat voorafgaand aan deze speelronde de eerste plek en produceerde de meeste treffers, terwijl tegenstander Helmond op de tweede plek stond en de minste tegendoelpunten had geïncasseerd.

Cambuur - Jong Ajax: 0-1

Bij de bezoekers was er een basisplaats ingeruimd voor Diant Ramaj, die vorig seizoen nog de eerste doelman was van de hoofdmacht van Ajax. Cambuur leek na iets minder dan 25 spelen even op voorsprong te komen, maar de treffer van Michael de Leeuw werd afgekeurd door een lichte duwfout. Vijf minuten na rust opende Jorthy Mokio de score. Zijn inzet werd flink van richting veranderd waardoor Cambuur-doelman Thijs Jansen kansloos was.

Jong Ajax kreeg vlak de openingstreffer diverse grote kansen om de voorsprong te vergroten via onder meer Don-Angelo Konadu, maar de 0-2 bleef uit. De Leeuw kreeg iets minder dan een kwartier voor tijd een enorme kans op het eerste Cambuur-doelpunt in het nieuwe stadion, maar schoot wild over. Cambuur kregen tegen het einde van het duel weer enorm veel kansen, maar mede door toedoen van goed keeperswerk van Ramaj heeft de ploeg nog altijd geen doelpunt weten te maken in het nieuwe staidon.

De Graafschap - Helmond Sport: 2-3

De Graafschap kreeg de eerste kans van de wedstrijd, maar het was het ongeslagen Helmond Sport dat de score opende in de wedstrijd bij de koploper. Theo Golliard maakte zijn eerste treffer in de KKD op aangeven van Dario Sits, die zijn kopduel won na een piekfijne voorzet van Lennerd Daneels. Het hoofd van Sits bleek een kwartier later opnieuw goud waard, toen hij uit een voorzet van Justin Ogenia de 0-2 binnenknikte.

Halverwege de tweede helft kwam dan ook de thuisploeg eindelijk tot scoren. Ibrahim El Kadiri werd in stelling gebracht door invaller Ralf Seutjens en schoof de bal in de lange hoek om de spanning in het duel tussen de nummer 1 en 2 terug te brengen. Niet heel veel later was De Graafschap zelfs erg dichtbij de 2-2, maar de kopbal van Rowan Besselink belandde uiteindelijk op de paal.

De nieuwe stand in de KKD
De nieuwe stand in de KKDFlashsha.re

Helmond Sport leek iets miner dan 10 minuten voor tijd op 1-3 te komen na een enomre inschattingsfout van doelman Joshua Smits, die vorig seizoen nog werd uitgeroepen tot beste sluitpost van de competitie, maar de bal bleek al over de achterlijn te zijn geweest. Helmond kreeg in plaats daavan een hoekschop, maar dat leverde als nog de 1-3 op. Jonas Scholz kon aannemen in het strafschopgebied en schoot de bal achter Smits.

Na een enorme fout in de achterhoede van Helmond kwam de bal tegen invaller Yannick Eduardo aan, die zo in de 92e minuut zijn ploeg op 2-3 zette met zijn eerste doelpunt in het profvoetbal.

FC Den Bosch - ADO Den Haag: 2-0

De thuiswedstrijden van FC Den Bosch staan dit jaar garant voor spektakel en ook de openingsfase van dit affiche beloofde veel goeds. De jarige Törles Knöll werkte met de borst zijn eerste doelpunt op de Nederlandse velden binnen en vlak daarna leken de bezoekers op gelijke hoogte te komen door debutant Diogo Tomas, maar zijn treffer werd afgekeurd. De tweede helft was nog geen minuut van start of Knöll tekende voor zijn tweede treffer in dienst van de Bosschenaren uit een voorzet van Byron Burgering.

Den Bosch was na iets meer dan 70 minuten zelfs dichtbij de 3-0, maar een voorzet van Danzell Gravenberch bleek net iets te scherp en een inzet van Burgering spatte uiteen op de lat. Invaller Teun van Grunsven had voor de definitieve beslissing moeten zorgen, maar zijn reuzekans spatte uiteen op het aluminium.

FC Eindhoven - FC Dordrecht: 0-0

In de laatse minuut van de officiële speeltijd van de eerste helft kreeg FC Eindhoven de grootste kans van het eerste bedrijf. Farouq Limouri ontving de bal vlak voor het doel van de Schapenkoppen, maar hij leek ietwat te schrikken van de ruimte en schoot de bal onzorgvuldig naast. Vlak voor het einde kreeg Eindhoven twee grote kansen via invaller Joey Sleegers, maar hij raakte onder meer de paal en zo werd dit het enige doelpuntloze affiche van de speelronde.

Excelsior - Telstar: 3-2

Excelsior en Telstar zijn de clubs van Richie Omorowa en Zakaria Eddahchouri, de enige twee spelers die al vier doelpunten op hun naam hadden staan. Het openingsdoelpunt kwam na bijna een half uur voetballen echter op naam van Jacky Donkor, die na een goede voorzet van Noah Naujoks van dichtbij kon afwerken. Ruim tien minuten later verdubbelde Excelsior de voorsprong via opnieuw een aanval via de rechterflank. Ilias Bronkhorst lanceerde de bloedsnelle Seydou Fini, die de fijne pass bekroonde met zijn eerste treffer.

Youssef El Kachati zorgde voor het eerste gevaar na rust, toen hij met een afstandspegel een gooi deed naar het doelpunt van het jaar. Zijn inzet ging rakelings langs het doel van de thuisploeg. Halverwege de tweede helft kwam El Kachati toch tot scoren na een gewonnen kopduel van invaller Reda Kharchouch, waardoor de spanning terug in de wedstijd kwam. Een kwartier voor tijd werd er weer een einde gemaakt aan de spanning, toen Bronkhorst een goede solo bekroonde met een harde pegel achter doelman Ronald Koeman Jr.

Daar dacht invaller Mohamed Hamdaoui echter heel anders over. Tegen het einde van de reguliere speeltijd verkleinde hij de marge naar één met een snoeiharde uithaal die in de verre bovenhoek eindigde.

FC Emmen - Roda JC: 1-3

Thibo Baeten opende in de elfde minuut de scoren in Emmen. De aanvaller van Roda JC maakte zijn eeste doelpunt in dienst van Roda met een schot uit de draai van buiten het strafschopgebied, die van richting werd veranderd waardoor de doelman kansloos bleef. Tijdens het vieren van de goal blesseerde Koen Bucker, de doelman aan de andere kant, zichzelf vrij onfortuinlijk. Justin Treichel maakte daardoor zijn opwachting onder de lat.

Emmen wist tot nu toe enkel nog de scoren in het tweede bedrijf en dat was vanavond niet anders. Slechts drie minuten na rust kopte Mike te Wierik de thuisploeg op gelijke hoogte. In een vermakelijk duel maakte Baeten na een uur spelen zijn tweede doelpunt voor Roda.

Baeten werd nog belangrijker toen hij in de extra tijd een strafschop af wist te dwingen. Tiago Cukur ging achter de bal staan en faalde niet oog-in-oog met de sluitpost van de thuisploeg. Zo heeft Roda, dat de laatste maanden enorm veel pech heeft gehad, eindelijk de laatste plek weten te verlaten.

Jong AZ - Vitesse: 0-1

De eerste helft tussen Jong AZ en Vitesse was er een om snel te vergeten. De tweede leverde gelukkig iets meer gevar op, te beginnen met de wonderschone uithaal van Miliano Jonathans. De aanvaller van Vitesse dribbelde naar binnen vanaf de rechterflank en haalde net buiten het strafschopgebied de trekker over. Zijn inzet landde in de verre hoek van het doel en liet doelman Daniël Deen kansloos. Mees Kreekels was niet veel later dichtbij de 0-2, maar zijn kopbal raakte de lat.

Vlak voor het einde was Jong AZ nog even gevaarlijk voor het doel van Tom Bramel, maar de wedstrijd eindigde in een 0-1 zege voor de Arnhemmers.

MVV Maastricht - FC Volendam: 2-2

Rayan Buifrahi was bijna verantwoordelijk voor het mooiste doelpunt van de avond, maar zijn schot werd nog net op de lat getikt door een misschien wel net zo fraaie redding van Volendam-doelman Barry Lauwers. Vlak daarna kon hij het opnieuw proberen met een kopbal, maar opnieuw was het Lauwers die de Sterrendragers van scoren afhield. Niet veel later kwam MVV echter toch op voorsprong via een kopbal van Nabil El Basri.

Het was in de eerste helft geen moment te zien dat Volendam vorig seizoen nog actief was op een hoger niveau. MVV maakte véél meer aanspraak op de 2-0 dan dat er een gelijkmaker in de lucht hing. Toch kwam Volendam vlak voor rust op gelijke hoogte via wie anders dan aanvoerder Henk Veerman, die de bal snoeihard tegen de touwen schoot. Volendam was in de tweede helft veel gevaarlijker dan voor rust en Veeman verdubbelde na ruim een uur spelen zijn doelpuntentotaal van de avond.

Bilal Ould-Chikh liet zich ook zien met een fraaie afstandspegel, maar hij zag zijn inzet gepareerd worden door Romain Matthys. MVV kwam in de extra tijd echter toch weer op gelijke hoogte via invaller Camil Mmaee eb op basis van de hele wedstrijd was dat ook niet onterecht.

TOP Oss - Jong PSV: 0-3

Het eerste doelpunt van de avond viel in het Frans Heesen Stadion. In de derde minuut kon Tai Abed van dichtbij binnenschuiven toen de bal voor zijn voeten belandde via doelman Mike Havekotte na een strakke uithaal van Isaac Babadi. Slechts drie minuten later wisten de Eindhovenaren andermaal het doel te vinden uit een rebound. De inzet van Jevon Simons werd gekeerd, maar vervolgens kon Jesper Uneken vrij gemakkelijk tekenen voor zijn derde van het seizoen.

TOP Oss had drie wissels toegepast in de rust in de hoop het tij te keren, maar net als in het eerste bedrijf kreeg Jong PSV de ene na de andere kans in de eerste minuten na rust. Later in de wedstijd kreeg Oss wel nog talloze kansen, maar daar ging de ploeg van Sjors Ultee alles behalve zorgvuldig mee om. Abed, die een goede wedstijd speelde, zorgde na iets minder dan een kwartier voor tijd voor de defintieve beslissing met zijn tweede van de avond.

VVV-Venlo - Jong FC Utrecht: 3-2

VVV-Venlo kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een fout in de achterhoede bij de Utrechtse beloften. Aanvoerder Wessel Kooy speelde terug op zijn doelman, maar zijn pass was te slap en werd onderschept door Konstantinos Doumtsios, die de 1-0 op het bord zette. Toen er bijna 40 minuten op de klok stonden zorgde Adrian Blake met een wonderschone treffer voor de gelijkmaker. De jonge Engelsman pikte de bal op, haalde snoeihard uit en zag zijn inzet via de onderkant van de lat in het doel ploffen.

Het was de avond van de prachtige treffers bij Jong FC Utrecht. Een paar minuten na rust nam Rafik El Arguioui de bal op schitterende wijze mee met zijn hak, waarna hij zijn ploeg op voorsprong schoot.

Een afstandsschot uit de draai van invaller Pepijn Doesburg zorgde ervoor dat er na 70 minuten opnieuw een gelijke stand op het scorebord terechtkwam. Vijf minuten later kwamen de Venlonaren zelfs op voorsprong. Het was weer invaller Doesburg die de Utrecht-doelman te slim af was met een krachtige kopbal. Bij zijn beide doelpunten leek de Deense sluitpost Andreas Dithmer er niet heel goed uit.