Willem II bezorgt zichzelf een zalig Pasen en houdt druk vol op Almere City FC

Jizz Hornkamp maakte voor Willem II zijn zesde en zevende doelpunt van het seizoenProfimedia
Zondagmiddag vlak na de paasbrunch heeft Willem II is het eigen stadion afgerekend met directe concurrent VVV-Venlo. De ploeg uit Tilburg kwam op een 1-0 achterstand, maar knokte zich terug en verstevigde op die manier de vierde plek in de Keuken Kampioen Divisie. Vier ronden voor het einde van de reguliere competitie ligt de derde plek nog steeds binnen handbereik voor de mannen van Reinier Robbemond.

Op voorhand was het duel tussen Willem II en VVV-Venlo een direct duel om de vierde plek op de ranglijst. De ploeg van Rick Kruys had namelijk één punt achterstand op de club uit Tilburg en nam halverwege de eerste helft ook brutaal de leiding door een doelpunt van Sven Braken. Voor de middenvelder was het alweer zijn elfde doelpunt van het seizoen. Een evenaring van zijn seizoentotalen uit de seizoenen 2017/2018 (bij NEC) en 2021/2022 (VVV-Venlo).

Terwijl half Brabant richting Paaspop trok, waren er toch nog 13.525 fans in de gelegenheid om het Koning Willem II Stadion bezoeken. Ze werden beloond voor hun aanwezigheid, want minder dan tien minuten na de uitgoal maakte – wie anders dan – Jizz Hornkamp de gelijkmaker: 1-1. Met die tussenstand konden de toeschouwers een kwartier lang paaseieren zoeken, voordat een zinderende tweede helft aanbrak.

Het duurde niet lang voordat Jizz Hornkamp zijn tweede van de middag en zijn zevende van het seizoen binnen schoot en daarmee binnen zes minuten de stand op 2-1 bracht. De thuisploeg bleef ‘in control’, scheidsrechter Allard Lindhout had geen moeilijke middag en na vier minuten extra tijd kan Willem II de drie punten bijschrijven. Daarmee is het gat naar Almere City FC nu weer drie punten. In de vierde periode gaat Willem II bovendien fier aan kop met vier uit vier.