Willem II vier punten los aan kop in eerste divisie na winst bij VVV-Venlo

Freek Heerkens viert de 0-3
Freek Heerkens viert de 0-3Profimedia
Willem II staat steviger aan kop in de Keuken Kampioen Divisie na een overwinning bij VVV Venlo. De Tilburgers wonnen in Limburg met 3-1 en staan nu vier punten los.

De eerste helft was tam van beide kanten. Er werden weinig kansen gecreëerd, al had Willem II wel het beste spel van beide ploegen. Maar tot goals leidde dat niet. Wel werd Robert Klaasen van VVV vlak voor rust nog van het veld gestuurd met rood na een onbesuisde overtreding.

Die overtalsituatie wist Willem II in de tweede helft goed uit te buiten. Na bijna een uur spelen was het Thijs Oosting die voor Willem II de eerste treffer maakte. Dat doelpunt zorgde voor ontspanning bij de koploper, die snel daarna de 0-2 maakte. Raffael Behounek was het die de voorsprong verdubbelde. Aanvoerder Freek Heerkens maakte er tien minuten voor tijd nog 0-3 van. Rick Ketting redde daarna de eer nog met het enige VVV-doelpunt van de avond.

VVV nu zevende

Roda JC, FC Emmen en ADO Den Haag én De Graafschap blijven op de ranglijst in de buurt van Willem II. Die ploegen komen later pas in actie. VVV Venlo staat na het verloren duel op de zevende plek.