Zeldzaam kwartet thuisnederlagen van Jong-teams op maandagavond

Invaller Shiloh Zand was bij FC Dordrecht de gevierde man
Invaller Shiloh Zand was bij FC Dordrecht de gevierde manProfimedia
De maandagavond is traditioneel een flinke bananenschil voor de diverse standaardteams in de Keuken Kampioen Divisie. Niet zelden sprokkelen de Beloftenteams volop punten op hun vaste speelavond. Zo niet op maandag 26 februari 2024. Alle Jong-teams gingen vanavond onderuit. Dordrecht, NAC en Telstar maken een sprongetje op de ranglijst en TOP Oss slaat een gat met FC Den Bosch.

Jong PSV – FC Dordrecht: 0-1

FC Dordrecht deed op De Herdgang goede zaken in de strijd om de derde periode. De enige en winnende treffer van invaller Shiloh Zand (D7, A1) zorgde ervoor dat de ploeg uit Dordrecht nog altijd in de race is voor de titel in de derde periode.

Daarin heeft het net als FC Groningen en ADO Den Haag nu 16 punten, al heeft FC Groningen nog de inhaalwedstrijd tegen FC Emmen tegoed en is het doelsaldo van Dordt (11-12, dus -1) ook niet in het voordeel van de ploeg van Michele Santoni. Op de algehele ranglijst is FC Dordrecht met 46 punten uit 27 duels de nummer 4 van de KKD.

Stand in de derde periode na 8 van de 10 speelronden
Stand in de derde periode na 8 van de 10 speelrondenFlashsha.re

Jong AZ – NAC Breda: 2-3

Aan de vooravond van het duel in de 27e speelronde waren de rollen nog omgedraaid en stond Jong AZ hoger gerangschikt. NAC Breda had echter zijn zinnen gezet op een virtuele play-offplek en kwam vlak voor rust ook op een voorsprong door een benutte strafschop van Dominik Janosek (D11, A6).

In het begin van de tweede helft kwam Jong AZ langszij door Denso Kasius. Even later was het Aime Omgba (D4, A3) die NAC weer op voorsprong bracht. Jan Van den Berg (D4) bouwde de voorsprong uit voor NAC, waarna Ernest Poku (D7, A2) de eindstand op 2-3 bepaalde. Na afloop van het duel is NAC zevende met 40 punten. Jong AZ heeft er één minder en staat negende op de ranglijst.

Goalgetters Jong AZ-NAC Breda
Goalgetters Jong AZ-NAC BredaFlashsha.re

Jong Ajax – Telstar: 0-3

Bij Telstar hebben ze de wind er flink onder in de eerste weken met Anthony Correia als hoofdtrainer. De uitwedstrijd tegen Jong Ajax op De Toekomst werd met 3-0 gewonnen. Een dergelijke uitslag is een weelde voor de ploeg uit Velsen-Zuid, die na een klein kwartier op voorsprong kwam door een treffer van Danzell Gravenberch (D2, A1) die een strafschop benutte: 0-1.

Tien minuten later was het Tim van de Loo die met zijn eerste officiële doelpunt voor Telstar de score verdubbelde. Tien minuten voor het einde van de tweede helft bracht Youssef El Kachati de eindstand op 0-3 met zijn vierde seizoenstreffer. Na de overwinning is Telstar de nummer 17 van de KKD met 23 punten uit 27 duels. Jong Ajax heeft zeven punten méér en staat 15e.

Goalgetters Jong Ajax-Telstar
Goalgetters Jong Ajax-TelstarFlashsha.re

Jong FC Utrecht – TOP Oss: 0-3

Met een vertraging van een klein kwartier wordt er ook afgetrapt bij Jong FC Utrecht tegen TOP Oss. Men was even vergeten dat het voor het spelen van betaald voetbal wel handig is om goed zichtbare belijning op het speelveld te kalken.

Bij TOP Oss zat vervolgens de meeste lijn in het spel en dat resulteerde in de 52e minuut in de openingstreffer van Konstantinos Doumtsios (D4). De assist kwam van de voet van de Noor Abel Stensrud. En onthou die naam, want Stensrud tekende in pas zijn zesde optreden voor de Ossenaren voor de 0-2 en 0-3. Daarmee stelde hij de zege veilig voor de nummer 19 van de ranglijst. Jong Utrecht is de nieuwe nummer 13 en heeft eveneens 23 punten uit 27 duels.