Zwolle is koppositie kwijt na nederlaag bij Jong PSV; ADO verliest in Amsterdam

Guillem Rodriguez kreeg een rode kaart bij ADO
Guillem Rodriguez kreeg een rode kaart bij ADOProfimedia
Dat PEC Zwolle en Heracles Almelo zouden gaan promoveren naar de Eredivisie zag iedereen al een tijdje aangekomen, en dat is ondertussen ook al een feit. Het officiële kampioenschap in de Keuken Kampioen Divisie staat echter nog op het spel en die is toch tamelijk verrassend weer spannend. PEC Zwolle verloor namelijk met 3-1 bij Jong PSV en is nu op doelsaldo weggezakt naar de tweede plaats.

PEC Zwolle had vanaf de aftrap controle over de wedstrijd, maar de echte overtuiging miste op de sfeerloze Herdgang. Langzaamaan gooiden de beloften van PSV de schroom van zich af en dan kan het gebeuren dat er zomaar een bal in vliegt. Mathijs Tielemans bracht de 18-jarige Jason van Duiven in stelling en die stelde uiteraard niet teleur. Het was alweer zijn 14e van dit seizoen. Zwolle kwam één minuut voor de rust op gelijke hoogte dankzij Jason Seelt, die in eigen goal kopte.

Veel balbezit

Na rust veranderde het spelbeeld niet. Het balbezit was merendeels voor de bezoekers, de goals voor de gastheren. Het tweede schot op doel van de wedstrijd van Jong PSV was namelijk ook raak. Ditmaal was Van Duiven de aangever en verdediger Livano Comenencia afmaker, die als een volleerde aanvaller afwerkte. PEC probeerde het nog wel, was ook af en toe dreigend, maar zag Jong PSV via de 21-jarige Canadees Simon Colyn de 3-1 maken in blessuretijd.

Jong Ajax – ADO Den Haag 4-2

Voor ADO Den Haag is het seizoen wel over. De ploeg van Dick Advocaat leek niet scherp en ondervond daar al snel de gevolgen van. Voor rust scoorden de 19-jarige IJslander Kristian Hlynsson en Donny Warmerdam voor Jong Ajax. De tweede goal was een kopbal uit een vrije trap van Hlynsson, die daarmee een groot aandeel had in de voorsprong. Na rust stond ADO beter en kwamen de aanvallen beter uit de verf. Boy Kemper kopte raak uit een corner en even leek er een kentering in de wedstrijd te ontstaan.

Niet lang na de aansluitingstreffer vergreep Guillem Rodríguez zich aan de doorgebroken Mike Godts en mocht de verdediger van ADO gaan douchen. Hlynsson scoorde vervolgens de 3-1 uit een rebound en Godts had alsnog zijn doelpunt te pakken. De rake kopbal van Thomas Verheydt voor 4-2 haalde weinig meer uit. ADO blijft 12e op de ranglijst en heeft geen kans meer op play-offs.