ADO Den Haag ontsnapt tegen Excelsior Maassluis en bereikt kwartfinale beker

Matteo Waem van ADO Den Haag in duel met Bram Wennekers van Excelsior Maassluis
Matteo Waem van ADO Den Haag in duel met Bram Wennekers van Excelsior MaassluisANP
ADO Den Haag staat net als vorig seizoen in de kwartfinales van het toernooi om de KNVB-beker. Het elftal van trainer Darije Kalezic ontsnapte tegen de amateurs van Excelsior Maassluis, die in de tweede divisie op de voorlaatste plaats staan. ADO maakte pas in de slotfase een vroeg opgelopen achterstand ongedaan: 1-2.

ADO Den Haag staat in de eerste divisie op de tweede plaats. Die plek geeft aan het einde van het seizoen recht op promotie. Kalezic gaf een aantal spelers, met het oog op de competitie, rust. Dat pakte niet goed uit. Excelsior Maassluis kwam in het stadion van Sparta Rotterdam, dat was gevuld met 3500 toeschouwers, al na 40 seconden op voorsprong. Na een verre ingooi kopte aanvoerder Kevin Dercks de bal langs de voor ADO debuterende keeper Nick Marsman in het doel: 1-0.

ADO stelde daar in de eerste helft weinig tegenover. Silvinho Esajas, Joel Ideho en Henk Veerman kwamen aan het begin van de tweede helft in de ploeg. Grote kansen bleven lang uit. Net toen Excelsior Maassluis dacht aan een stunt, kopte Jort van der Sande in de 83e minuut de gelijkmaker binnen. Veerman voorkwam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd dat er een verlenging nodig was (1-2).

Vorig seizoen verloor ADO in de kwartfinales met 3-1 van de latere bekerwinnaar PSV.