Fortuna Sittard en nog vijf clubs melden zich bij laatste 16 bekertoernooi

Noslin (links) en trainer Danny Buijs tevreden na de overwinning
Noslin (links) en trainer Danny Buijs tevreden na de overwinningProfimedia
Fortuna Sittard heeft zich redelijk eenvoudig geplaatst voor de achtste finales van KNVB-beker. De nummer 10 van de Eredivisie won met 2-0 bij FC Eindhoven, de nummer 10 van de eerste divisie.

Tijjani Noslin opende na een half uur de score voor de Limburgers. Hij tikte een voorzet van Ivo Pinto van dichtbij binnen. Noslin hoorde eerder op de dag dat de tuchtcommissie van de KNVB zijn rode kaart in de wedstrijd tegen NEC Nijmegen had ingetrokken.

De aanklager betaald voetbal had drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk, geëist, maar de tuchtcommissie oordeelde dat Noslin zich niet schuldig had gemaakt aan "ernstig gemeen spel". De aanvaller kon zodoende meedoen tegen FC Eindhoven.

Kaj Sierhuis verdubbelde de voorsprong in de 49e minuut met een fraaie halve omhaal.

Spakenburg - Excelsior

De wedstrijd tussen de amateurs van Spakenburg - vorig seizoen nog halvefinalist - en Eredivisieclub Excelsior kende na 90 minuten spelen een 2-2 stand. De Rotterdammers scoorden in de verlenging de 2-3. Invaller Nikolas Agrafiotis werd de matchwinner.

Spakenburg haalde vorig seizoen de laatste vier door onder meer FC Groningen en FC Utrecht te verslaan. In de halve finale was PSV uiteindelijk te sterk (1-2). In de eerste ronde van het nieuwe bekertoernooi schakelde de koploper van de tweede divisie eerstedivisionist Helmond Sport uit (3-1).

Ook Excelsior, de nummer 12 van de Eredivisie, had het in de beginfase lastig op het veld van de amateurclub. Halverwege de eerste helft kwam de thuisploeg zelfs op voorsprong. Doelman Norbert Alblas trad niet goed op bij een afstandsschot, waarna Ahmed el Azzouti alert was bij de rebound. Excelsior maakte nog voor rust gelijk, via de jarige Lazaros Lamprou. Zijn schot ging via de binnenkant van de paal in het doel.

Agrafiotis matchwinner

Excelsior was in het begin van de tweede helft de gevaarlijkere ploeg en scoorde ook, maar vanuit buitenspelpositie. Enkele minuten later maakte Spakenburg wel een geldige treffer. El Azzouti kopte fraai raak na een voorzet van Wimilio Vink. Na ruim 10 minuten was het weer gelijk, door een eigen doelpunt van Masies Artien.

In de verlenging was Excelsior weer dominant. Spakenburg-doelman Menno Heus kon een kopbal van Troy Parrott nog redden, maar uit de rebound tikte invaller Agrafiotis simpel binnen voor de winnende treffer.

Overige wedstrijden

Elders won Cambuur Leeuwarden van competitiegenoot FC Dordrecht. De Leeuwarders wonnen met 0-3 door doelpunten van Remco Balk, Robert Uldrikis en Daniel van Kaam.

Het affiche tussen de amateurs van DEM uit Beverwijk en Excelsior Maassluis werd gewonnen door de Zuid-Hollanders. Excelsior Maassluis-middenvelder Giovanni Fonseca scoorde het enige doelpunt.

FC Groningen moest op bezoek bij Willem II, de wedstrijd eindigde in een 3-1 overwinning voor de Noorderlingen. Luciano Valente, Laros Duarte en Romano Postema scoorden voor de uitploeg.

Eerder op de avond verrasten de amateurs van Quick Boys door De Graafschap uit te schakelen.