Klassieker na 62 minuten stilgelegd: wedstrijd lijkt hervat te worden

Klassieker na 62 minuten voorlopig stilgelegd: clubs en arbitrage plegen overlegANP
Scheidsrechter Allard Lindhout heeft de halve finale van de KNVB-beker tussen Feyenoord en Ajax na 62 minuten tijdelijk gestaakt. Hij kwam tot die beslissing nadat middenvelder Davy Klaassen was geraakt door een voorwerp uit het publiek. De speler van Ajax liep een hoofdwond op en bloedde flink.

Klaassen had Ajax in de openingsfase van de tweede helft naar een voorsprong geschoten (1-2). Er hangen geen netten aan de kant van het stadion waar Klaassen werd geraakt. Die beslissing is genomen omdat camera's het duel dan beter in beeld kunnen brengen. Voor de andere tribunes zijn wel netten opgehangen.

UPDATE 21.59:

Na ruim 20 minuten kwam Feyenoord-assistent John de Wolf het veld op om voornamelijk het vak "supporters" toe te spreken waaruit de aansteker gegooid werd. De Wolf sprak klare taal en riep de mensen op hun "verstand" te gebruiken. De voormalig voetballer schroomde niet om zijn betoog kracht bij te zetten met wat gevloek. Het lijkt er op dat de wedstrjd hervat gaat worden.

Feyenoord en Ajax troffen elkaar eerder dit jaar voor de competitie in De Kuip. Toen hingen er netten door het hele stadion, met klagende televisiekijkers als gevolg. Het is nog niet bekend of Ajax verder wil spelen. De spelers van Feyenoord en Ajax zijn naar de kleedkamers gelopen.

Lindhout legde de halve finale van de KNVB-beker al na zo'n halve minuut voor de eerste keer stil. De arbiter onderbrak de wedstrijd omdat supporters van de thuisploeg veel vuurwerk afstaken in De Kuip. Dat zorgde voor een enorme rookontwikkeling op het veld.

De spelers van Feyenoord en Ajax bleven toen wel op het veld. Lindhout hervatte de halve eindstrijd na een paar minuten nadat de meeste rook uit het stadion was gewaaid.