NEC mede dankzij wereldgoal Van Wermeskerken naar kwartfinale beker

Bijgewerkt
NEC viert wereldgoal van Wermeskerken
NEC viert wereldgoal van Wermeskerken Profimedia
NEC heeft zich ten koste van Go Ahead Eagles geplaatst voor de kwartfinale van de beker. De ploeg van Rogier Meijer was met 2-1 te sterk voor de Eagles. Het hoogtepunt kwam een kwartier voor tijd door een wonderschone treffer van Sai van Wemeskerken.

NEC was de bovenliggende partij in de eerste helft. Uiteindelijk resulteerde dat in een verdiende voorsprong. Na veel geklungel achterin bij de ploeg uit Deventer kreeg Koki Ogawa de bal voor de voeten op de rand van de zestien. Hij twijfelde niet en schoot de bal keurig in de linkerhoek: 1-0.

Volley

Na rust nam NEC wat gas terug, maar kwam het wel op 2-0. Een afvallende bal uit een vrije trap kwam voor de voeten van Van Wermeskerken. De vleugelverdediger die zelden scoort aarzelde niet en nam de bal vol op de volley. Het resulteerde in een fantastische goal en nog belangrijker, de beslissing in de wedstrijd. Robin Roefs maakte nog een eigen doelpunt vlak voor tijd, maar tot 2-2 kwam het niet meer en dus gaat NEC door naar de kwartfinale.