NEC na doelpuntrijk duel tegen Roda JC met acht goals naar tweede ronde KNVB-beker

Magnus Mattsson viert zijn goal in de eerste helft
Magnus Mattsson viert zijn goal in de eerste helftProfimedia
NEC heeft in een doelpuntrijke wedstrijd tegen Roda JC de tweede ronde van de KNVB-beker bereikt. Het werd in Nijmegen 5-3. Tien minuten voor het eindsignaal stond het nog gelijk.

Na de vroege tegentreffer van Sami Ouaissa leek NEC nog voor rust orde op zaken te stellen met doelpunten van Rober González, Magnus Mattsson en Bart van Rooij. De 3-1-voorsprong werd echter snel weer verspeeld. De koploper van de eerste divisie kwam langszij door toedoen van Ouaissa en Matisse Didden.

In de tweede helft voorkwam Roda JC-doelman Loek Hamers een doelpunt van Dirk Proper, maar tien minuten voor tijd had hij geen antwoord op een intikker van González. De net ingevallen Mees Hoedemakers maakte even later de 5-3.