NEC wint ruim van GVVV in KNVB-beker, Wessel Been weer held AFC bij zege op RKAV

Wessel Been ontving alle lof na zijn winnende doelpunt
Wessel Been ontving alle lof na zijn winnende doelpuntProfimedia
NEC heeft in de tweede ronde van de KNVB-beker een eenvoudige zege geboekt op GVVV. De nummer 8 van de Eredivisie was in Veenendaal met 6-1 te sterk voor de amateurclub.

NEC liep voor rust via Rober González (2), Dirk Proper, Elayis Tavsan en Magnus Mattsson uit naar een 5-0-voorsprong, waarna Koki Ogawa de score in de tweede helft opvoerde. Byron Burgering deed wat terug namens GVVV met een fraai afstandsschot en bepaalde de eindstand.

Statistieken GVVV - NEC
Statistieken GVVV - NECFlashshare

Bij de wedstrijd tussen de amateurs van RKAV Volendam en AFC ging de aandacht opnieuw uit naar Wessel Been. De 20-jarige aanvaller, die in de vorige ronde de enige treffer had gemaakt in het duel met PEC Zwolle, kroonde zich opnieuw tot matchwinner met een doelpunt in de 62e minuut: 0-1.