Opsteker voor Vitesse: hekkensluiter Eredivisie wint in de beker van Heerenveen

Boutrah werd de matchwinner in Vitesse
Boutrah werd de matchwinner in VitesseANP
Vitesse heeft zich ten koste van sc Heerenveen geplaatst voor de achtste finales van de KNVB-beker. De geplaagde ploeg uit Arnhem, die laatste staat in de Eredivisie en zelfs vecht voor het voortbestaan, won in de Gelredome met 1-0. Amine Boutrah maakte in de slotfase van het duel de verlossende treffer.

Beide ploegen wonnen in de clubgeschiedenis één keer het bekertoernooi. Heerenveen deed dat in 2009, Vitesse veroverde de prijs in 2017.

Heerenveen begon de wedstrijd als de nummer 9 van de Eredivisie licht als favoriet en kon na 4 minuten al op voorsprong komen, maar de kopbal van Pawel Bochniewicz ketste tegen de paal. Daarna waren de kansen voor Vitesse. De ploeg werd steedse gevaarlijker, maar de goal viel maar niet. Tot in de 85e minuut Boutrah de kans benutte om de bal in het Friese doel te schieten.