PEC Zwolle schudt blamerende bekeruitschakeling van zich af en klopt Fortuna

Davy van den Berg en Tolis Vellios of PEC Zwolle vieren de 1-0
Davy van den Berg en Tolis Vellios of PEC Zwolle vieren de 1-0ANP
PEC Zwolle heeft zich hersteld van de nederlaag in de KNVB-beker tegen de amateurs van AFC. De ploeg van Johnny Jansen boekte in eigen stadion een 2-0-zege op Fortuna Sittard.

PEC, dat ook maar een keer had gewonnen in de laatste zes competitieduels, ontsnapte al in de 4e minuut aan een achterstand. Marko Lazetic zette Kaj Sierhuis alleen voor de keeper, maar de Fortuna-aanvaller schoot op de paal. Iman Griffith leverde even later in kansrijke positie de bal zomaar in.

PEC, dat kansen had gehad via Younes Namli en Tolis Vellios, opende vlak voor rust de score. Na een mooie aanval en een fraaie assist van Zico Buurmeester mikte Davy van den Berg de bal in de verre hoek, 1-0.

Fortuna begon goed aan de tweede helft met een kopkans voor Loreintz Rosier, maar daarna werd PEC-keeper Jasper Schendelaar lange tijd niet meer getest. De thuisploeg was gevaarlijk via Vellios, waarna Fortuna-doelman Ivor Pandur een inzet van invaller Nico Serrano onschadelijk maakte. Na een slotoffensief van de bezoekers beslisten invallers Odysseus Velanas en Ferdy Druijf de wedstrijd namens PEC. Velanas kopte van dichtbij raak na een goede voorzet van Druijf, 2-0.