Speelsters FC Twente verslaan PSV met speels gemak en veroveren KNVB-beker

Speelsters FC Twente verslaan PSV met speels gemak en veroveren KNVB-bekerANP
De voetbalsters van FC Twente hebben de KNVB-beker voor vrouwen gewonnen. De ploeg van trainer Joran Pot was in de finale in Den Haag met 4-0 te sterk voor PSV.

Renate Jansen tekende 3 minuten voor rust op fraaie wijze voor de openingstreffer. De Oranje-international controleerde een voorzet van Anna-Lena Stolze en schoot vervolgens hard en hoog raak. Kim Everaerts maakte halverwege de tweede helft de 2-0 met een geplaatst schot uit de draai. Elena Dhont en Bente Jansen waren in de laatste minuten ook nog trefzeker.

Met de derde beker uit de clubhistorie sluit Twente het seizoen alsnog af met een prijs. De succesformatie uit Enschede, die acht van de laatste elf landstitels won, moest dit jaar op de valreep het kampioenschap aan Ajax laten. In de voorlaatste speelronde namen de Amsterdammers de koppositie in een rechtstreeks duel over van Twente, waarna zij geen fout meer maakten.

Jong PSV

PSV, dat voor het derde jaar op rij in de finale van de beker stond, was in de competitie op ruime afstand vierde geworden. Opmerkelijk genoeg stond de club uit Eindhoven wel met twee ploegen in de halve finales van de beker. Twente schakelde Jong PSV vorige maand uit op weg naar de eindstrijd.

PSV opende sterk in het Bingoal Stadion en kreeg via Zera Hulswit meteen een goede mogelijkheid. Mogelijk geschrokken door de vroege kans begon Twente wat onwennig. Toch hadden Stolze en Wieke Kaptein de score kunnen openen en schoot Dhont op de paal. In de 42e minuut tekende Jansen vervolgens voor het hoogtepunt van de eerste helft, 1-0.

PSV kende ook na rust een sterke fase en Chimera Ripa kopieerde Dhont met een schot op dezelfde paal. Everaerts leek vervolgens met de 2-0 de wedstrijd vroegtijdig te beslissen, al kreeg Laura Strik nog twee enorme kopkansen namens PSV. Dhont maakte in de 87e minuut uit de rebound een einde aan de laatste onzekerheid (3-0). Jansen kreeg daarna in de blessuretijd de 4-0 achter haar naam, nadat PSV-keeper Daniëlle de Jong de bal tegen haar had aangeschoten.