Almeria nog dieper in de degradatiezorgen na nipte nederlaag bij Osasuna

Ante Budimir werd de matchwinner in Pamplona
Ante Budimir werd de matchwinner in PamplonaAFP
Het is Almeria nog altijd niet gelukt om dit seizoen een wedstrijd te winnen in LaLiga. Op bezoek bij nummer 12 Osasuna verloor het team van trainer Gaizka Garitano Aguirre met 1-0 door een doelpunt in de eerste helft van Ante Budimir.

Heel veel was er niet te beleven in het Estadio El Sadar, dat ondanks het vroege aftraptijdstip goed vol zat. De stand op het scorebord vanaf de 27e minuut zal voor de thuisfans echter veel goed gemaakt hebben. Toen viel namelijk de enige goal van de wedstrijd. De Kroatische aanvaller Budimer haalde doeltreffend uit vanaf de rand van de zestien. In het restant van de wedstrijd vielen weinig andere hoogtepunten te noteren.

De thuisploeg kwam uiteindelijk uit op twee schoten op doel, de bezoekers bleven steken op nul. Johan Cruijff zei ooit dat ‘wanneer je niet schiet je ook niet scoort’. Almeria had beter naar hem moeten luisteren, want ze schieten niets op met opnieuw een nederlaag, hun 13e van het seizoen. Niemand noteerde meer verliespartijen in de LaLiga. Osasuna neemt met de drie punten extra, afstand van de onderste regionen en staat nu met 22 punten drie af van het linkerrijtje. Van de laatste drie wedstrijden wonnen ze er twee.