Alvarez scoort in laatste minuut tegen Celta en bezorgt Atletico gestolen overwinning

Alvarez maakte zijn eerste goal voor Atletico
Alvarez maakte zijn eerste goal voor Atletico Profimedia
Atletico Madrid heeft de volle buit gepakt tegen CeltaVigo. Julian Alvarez maakte in de 90e minuut de winnende treffer voor Atletico Madrid en werd daarmee de matchwinner. Het was een gestolen overwinning, want Celta was de hele wedstrijd beter.

Celta had de betere kansen en Atleticomiste vonk in de aanloop naar de derby tegen de Spaanse kampioen Real Madrid op zondag. Simeone liet zijn zoon Giuliano voor het eerst in de basis starten na een aantal wissels in de afgelopen weken en liet zomeraanwinst Alvarez op de bank.

Venijn in de staart

Atletico kwam niet tot een schot in de eerste helft, terwijl Celta pas vlak voor rust serieus dreigde, toen Jan Oblak schitterend redde op een schot van Iago Aspas. De Sloveense doelman stopte na 57 minuten nog een kopbal van dichtbij van Borja Iglesias om Atletico op gelijke hoogte te houden.

Toch was het Atletico dat de overwinning opeiste toen voormalig Manchester City-spits Alvarez scherp bleef en de diepe voorzet van Griezmann binnen prikte.

Statistieken Celta Vigo - Atletico Madrid
Statistieken Celta Vigo - Atletico MadridFlashshare

Villarreal en Real Betis

Eerder zorgde Ayoze Perez met twee doelpunten voor een 2-1 overwinning op Espanyol bij Villarreal, waardoor ze nu vierde staan. De fans van de thuisploeg waren boos over het milde optreden van scheidsrechter Alejandro Quintero Gonzalez en één van hen gooide een plastic bekertje naar de official toen hij na rust wegliep.

Real Betis kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij hekkensluiter Las Palmas.