Arnaut Danjuma scoort vroege goal voor Villarreal in overwinning bij Sevilla

Danjuma speelt na zijn goal hints
Danjuma speelt na zijn goal hintsJoaquin Corchero / AFP7 / Shutterstock Editorial / Profimedia
Villarreal heeft drie punten gepakt bij Sevilla dankzij hele vroege en late goals. Vorig weekend pakten beide ploegen nog een punt, maar vrijdagavond was het de ploeg uit de provincie Castellón dat aan het langste eind trok. Arnaut Danjuma, die vorig jaar nog op huurbasis voor Everton speelde, scoorde vroeg voor de bezoekers.

Al na twee minuten stond de Nederlander op het scoreformulier. Alex Baena bediende hem uitstekend en de oud-speler van NEC Nijmegen rondde keurig af in de rechterhoek. Sevilla draaide vorig seizoen zeer moeizaam en moest ook nu in de achtervolging. Al in de 8e minuut stond er 1-1 op het scorebord van het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, maar dat was van korte duur. De VAR keurde de goal van Juanlu Sanchez af wegens buitenspel.

Vlak voor rust was het wel reglementair raak. De Belgische aanvaller Dodi Lukebakio was het snelste bij een voorzet van Lucas Ocampos en liet Villarreal-doelman Diego Conde kansloos met een schot in het dakkie. Op basis van de tweede helft maakte Sevilla het meeste aanspraak op een overwinning, maar ook invaller Chidera Ejuke, oud-speler van sc Heerenveen, kon geen winnende forceren voor de thuisploeg. Ayoze Perez deed dat wel voor de bezoekers. De voormalig Newcastle-aanvaller schoot in de vijfde van tien minuten extra raak.