Athletic Bilbao en Getafe openen nieuw LaLiga-seizoen met 1-1 gelijkspel

Spelers van Getafe vieren de 1-1
Spelers van Getafe vieren de 1-1Profimedia
Athletic Bilbao en Getafe hebben donderdag met 1-1 gelijkgespeeld bij de aftrap van het nieuwe La Liga-seizoen.

Bilbao-middenvelder Oihan Sancet schoot zijn ploeg na 27 minuten op voorsprong in San Mames met een fraaie uithaal van afstand. Getafe kreeg na rust kansen op de gelijkmaker, maar Peter Gonzalez raakte de paal en Athletic-doelman Alex Padilla verrichtte een prachtige redding op een poging van Carles Alena.

De ploeg van Jose Bordalas zat er bovenop en maakte gelijk via de Nigeriaanse middenvelder Chrisantus Uche die bij zijn debuut voor Getafe een kopbal uit een corner binnenkopte. Ernesto Valverde bracht vleugelspeler Nico Williams, die deze zomer schitterde voor Spanje toen ze het EK wonnen, als antwoord, maar Copa del Rey-winnaar Athletic wist de winnende niet te maken.

Real Betis - Girona

Later op donderdag ontvangt Real Betis de verrassing van vorig seizoen, Girona, die als derde eindigde. Kampioen Real Madrid opent hun seizoen zondag op bezoek bij Real Mallorca gestimuleerd door de komst van de Franse superster Kylian Mbappe, die zijn La Liga-debuut gaat maken.

De Catalaanse grootmacht Barcelona moet het zaterdag opnemen tegen Valencia in het competitiedebuut van hun nieuwe coach Hansi Flick.