Atletico komt twee keer terug van achterstand en speelt gelijk tegen Villarreal

Atletico speelde gelijk uit bij Villarreal (2-2)
Atletico speelde gelijk uit bij Villarreal (2-2)Profimedia
Atletico Madrid heeft maandag bij de start van hun La Liga-campagne met 2-2 gelijkgespeeld tegen Villarreal. De ploeg van Diego Simeone vernieuwde hun selectie in de zomer na een moeizame vierde plaats, maar moesten in het Estadio de la Ceramica van Villarreal genoegen nemen met een punt. Ze moesten daarvoor twee keer terugkomen van een achterstand.

Alvaro Morata, Stefan Savic, Memphis Depay en anderen zijn vertrokken, terwijl Atletico Julian Alvarez, Alexander Sorloth en Robin Le Normand kocht. De laatste twee begonnen aan de Spaanse oostkust en de Noorse aanvaller Sorloth maakte ook gelijk een doelpunt.

Danjuma

Villarreal nam de leiding via Nederlander Arnaut Danjuma in de 18e minuut. De aanvaller begon in de basisna periodes van uitleenbeurten bij Tottenham en Everton. De Nederlandse vleugelspeler versloeg Axel Witsel op snelheid om een pass te onderscheppen en werkte, met een laag schot, de bal in het doel.

Atletico reageerde direct en scoorde iets meer dan een minuut later toen Antoine Griezmann Marcos Llorente aanspeelde die de bal in het dak van het doel schoot. Samuel Lino raakte de paal voor de bezoekers, voordat Villarreal weer op voorsprong kwam toen Jan Oblak een voorzet niet opving en de bal via de ongelukkige Koke binnen stuiterde. Atletico maakte gelijk via Sorloth, die in de blessuretijd van de eerste helft de bal binnenknikte.

Alvarez valt in

Voormalig Manchester City spits Alvarez, getekend voor een geschatte 85 miljoen euro, maakte zijn debuut bij Atletico in de slotfase, toen de tweede helft gelijk opging. Nicolas Pepe, nieuwkomer bij Villarreal, raakte laat nog de lat met een vrije trap, maar gescoord werd er niet meer en dus werden de punten gedeeld.