Atlético Madrid geeft fan levenslang stadionverbod wegens gooien van voorwerpen

Supporters van Atlético Madrid in rustige tijden
Supporters van Atlético Madrid in rustige tijdenProfimedia
Atlético Madrid heeft een supporter een levenslang stadionverbod gegeven. Deze fan gooide zondag voorwerpen naar doelman Thibaut Courtois tijdens de stadsderby met Real Madrid. "Onze veiligheidsdienst werkt samen met de politie om ook andere personen te identificeren", meldt Atlético in een persbericht. "Zij zullen ook zwaar gestraft worden."

De wedstrijd tussen Atlético en Real (1-1) werd zondag tien minuten onderbroken nadat fans van Atlético doelman Courtois hadden bekogeld met aanstekers en andere voorwerpen. Sommige raddraaiers droegen bivakmutsen. De Belgische keeper, die in het verleden voor Atlético speelde, werd bekogeld nadat hij de openingstreffer van Real uitbundig had gevierd. Atlético kwam diep in blessuretijd op gelijke hoogte.