Atlético Madrid nadert stadgenoot Real Madrid na vijfde zege op rij in La Liga

Antoine Griezmann in actie in de wedstrijd tegen Rayo Vallecano
Antoine Griezmann in actie in de wedstrijd tegen Rayo VallecanoANP
Atlético Madrid is nummer 2 Real tot op 2 punten genaderd in La Liga. De Madrilenen van coach Diego Simeone wonnen met 2-1 bij Rayo Vallecano. Het is de vijfde zege op rij voor de ploeg uit Madrid die al twaalf competitiewedstrijden zonder nederlaag is.

Atlético staat door de zege op 57 punten. Real Madrid, dat zaterdag met 3-2 verloor van Villarreal, staat tweede met 59 punten. Koploper FC Barcelona staat ruim aan de leiding met 71 punten en komt maandag nog in actie tegen Girona.

Nahuel Molina opende in de 22e minuut de score voor Atlético, waar Memphis Depay nog ontbrak wegens een blessure. Hij schoot in de verre hoek na een snelle omschakeling. Het was zijn eerste doelpunt voor Atlético. Drie minuten later was het 2-0. Mario Hermoso kopte hard binnen uit een corner van Yannick Carrasco.

Rayo Vallecano kwam in de 61e minuut met tien man te staan na een rode kaart voor Florian Lejeune. Toch wist de thuisploeg nog een keer te scoren, via Francisco García.