Atlético Madrid heeft eerste drie punten van het seizoen binnen dankzij zege op Girona

Atlético Madrid heeft in eigen stadion alles om voor te juichen tegen Girona
Atlético Madrid heeft in eigen stadion alles om voor te juichen tegen GironaPierre-Philippe MARCOU / AFP
Atlético Madrid heeft de eerste overwinning van het nieuwe seizoen binnen. De nummer 4 van afgelopen seizoen was op eigen veld veel te sterk voor Girona (3-0), dat de vorige jaargang verrassend op de derde plek afsloot. Antoine Griezmann en Marcos Llorente waren met een doelpunt en een assist belangrijk voor de thuisploeg.

Girona-keeper Paulo Gazzaniga speelde bij de eerste twee treffers een negatieve hoofdrol. Ruim vijf minuten voor rust schatte de Argentijn een lange bal verkeerd in en zag hij zich genoodzaakt hands te maken buiten zijn strafschopgebied, wat hem slechts geel opleverde. Griezmann schoot uit de daaropvolgende vrije trap raak in de hoek van de doelman.

Bij de 2-0 van Marcos Llorente liet Gazzaniga zich verrassen met een hard schot door het midden. In de slotfase gaf Llorente de ingevallen Koke een niet te missen kans: 3-0.

Daley Blind speelde de hele wedstrijd bij de uitploeg, landgenoten Donny van de Beek en Gabriel Misehouy bleven op de bank. Zowel Girona als Atlético begon de competitie vorige week met een gelijkspel.