Atlético Madrid redt in blessuretijd punt in onderbroken Madrileense derby

Ángel Correa bezorgde Atlético Madrid een punt in blessuretijd.
Ángel Correa bezorgde Atlético Madrid een punt in blessuretijd.JAVIER SORIANO / AFP
Atlético Madrid en Real Madrid hebben de punten gedeeld in de eerste Madrileense derby van het seizoen. In het Estadio Metropolitano eindigde de derby na een doelpunt van Atlético in blessuretijd in 1-1. De wedstrijd werd in de tweede helft onderbroken door ongeregeldheden vanaf de tribune.

Na de nederlaag van Barcelona tegen Osasuna, beloofde de Madrileense derby van zondag in het Estadio Metropolitano nog spannender te worden. Een overwinning voor Real zou ze tot op één punt van de Blaugrana brengen, terwijl Atléti erop uit was om de Koninklijken in te halen en de tweede plek in te nemen.

De opstellingen en rapportcijfers voor Atlético Madrid-Real Madrid
De opstellingen en rapportcijfers voor Atlético Madrid-Real MadridFlashscore

Geen doorbraak

Vanaf de eerste minuten was de inzet van de wedstrijd duidelijk. Beide teams speelden zeer nauwkeurig maar ook behoudend voetbal, waarbij ze hun eigen fouten tot een minimum beperkten en hun rivalen geen kans wilden geven. Het resultaat was relatief weinig doelkansen. Het eerste signaal om aan te vallen kwam van Julián Álvarez na negen minuten, toen hij langs de achterlijn doorbrak over de linkerkant en vanuit een scherpe hoek Courtois dwong tot een redding.

En het bleek Atléti's beste kans van de eerste helft, hoewel voormalig Groningen-spits Alexander Sørloth de Belgische sluitpost vlak voor het einde had moeten testen na een strakke counter. Aan de kant van Real waren de sleutelmomenten net na het eerste kwartier, toen Jan Oblak eerst een schot van Valverde moest pareren en daarna een inzet van  makkelijk ving.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

De 'Colchoneros' hadden enorme problemen om Vinicius Júnior uit te schakelen, terwijl de Braziliaan tegelijkertijd niet in staat was om iets duidelijks te creëren uit zijn pogingen om los te komen. De patstelling duurde tot de rust voort en slechts enkele seconden na de rust kwam er opnieuw een schot van Álvarez, dit keer geblokt door één van de verdedigers.

Ommezwaai

Een onorthodoxe hoekschop van Real met een schot van Rodrygo dat net over de lat ging. En hoewel Diego Simeone Jorge Molina en Sørloth wisselde, waren het de bezoekers die de score openden na een uur spelen. Vinicius Jr. won eerst een vrije trap op een goede plek en terwijl de bal werd uitgespeeld, schoof hij de bal naar de onbewaakte Militão, die zijn kans schoon zag en Real op 0-1 zette.

Terwijl de spelers van Atl;eti op zoek gingen naar antwoorden op het veld, werd frustratie van de tribunes afgereageerd op Real Madrid-spelers. Aanstekers en een heleboel andere voorwerpen werden rondgestrooid. Interventies van Simeone en Koke hielpen niet en de scheidsrechter legde de wedstrijd meer dan een kwartier stil. Na zijn terugkeer en een korte warming-up kwam Vinicius dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. Hij loosde Giménez en met een krachtig schot dwong hij Oblak tot een indrukwekkende redding.

Venijn in de staart

Na de voorsprong van Real volgden de kansen voor Atlético, met Samuel Lino aan de linkerkant in de 81e minuut. Zijn knal werd maar net gered door Courtois. De discipline van het begin van de wedstrijd was verdwenen en in de chaos probeerden beide teams de beslissende slag te slaan. Vinicius werd op het einde vervangen door Endrick en poogde al snel een bal van afstand, maar de Braziliaan miste.

Ook de poging van Griezmann aan het begin van de toegevoegde tijd miste doel, maar een minuut later ontsnapte Ángel Correa aan de verdedigers en schoof de Argentijn de bal in het net. De treffer werd in de eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar een VAR-check viel goed uit voor Atlético, dat in de 96e minuut een punt redde. Er volgde nog een rode kaart voor Marcos Llorente na een stevige tackle op Fran Gárcia, maar geen van beide teams wist het verschil nog te maken.