Atletico Madrid stelt thuis teleur en speelt bloedeloos gelijk tegen Espanyol

Atletico Madrid speelde voor de tweede keer gelijk dit seizoen
Atletico Madrid speelde voor de tweede keer gelijk dit seizoenProfimedia
Atletico Madrid is er niet in geslaagd om dinsdagavond te winnen van Espanyol. De mannen van Diego Simeone kwamen niet verder dan een 0-0 gelijkspel, ondanks dat ze veel kansen kregen om te scoren. Vooral spits Alexander Sorloth was een paar keer erg dichtbij een doelpunt. Het is al de tweede keer dit seizoen dat Atletico niet weet te winnen.

Julian Alvarez speelde weer in de basis, maar kon niet echt indruk maken. Na zes minuten kreeg hij de eerste kans van de wedstrijd, maar zijn inzet werd gepakt door keeper Joan Garcia, die uiteindelijk zou uitgroeien tot man of the match. Tien minuten later kreeg de Argentijn zijn tweede kans, maar hij verwerkte een voorzet binnen de zestien over het doel. Net voor rust kreeg Sorloth een grote kans, maar zijn kopbal werd prachtig gestopt door de goalie.

Pech

Na de pauze dacht Atletico op voorsprong te komen na 56 minuten spelen door een doelpunt van Rodrigo Riquelme. Zijn goal werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Uiteindelijk zou Atletico 24 doelpogingen ondernemen, waarvan er zeven op doel gingen. En zelfs met een expected goals van 2.67, werd er niet gescoord. Want ook in de laatste minuut van de blessuretijd schoot Riquelme de bal erin, maar weer vanuit buitenspelpositie.

Statistieken Atletico Madrid-Espanyol
Statistieken Atletico Madrid-EspanyolFlashshare

Door het gelijke spel heeft Atletico Madrid vijf punten uit drie wedstrijden en staan ze vierde. Het was voor Espanyol het eerste punt dit seizoen. Zij staan 18e.

Real Sociedad verloor op eigen veld met tien man tegen Alaves, 1-2.