AZ-opponent Athletic Club verspeelt in blessuretijd winst tegen Sevilla

Iñaki Williams kon een gelijkspel tegen Sevilla niet voorkomen.
Iñaki Williams kon een gelijkspel tegen Sevilla niet voorkomen.EPA/Miguel Tona
Athletic Club heeft punten verspeeld in de competitiewedstrijd voorafgaand aan de Europa League-wedstrijd tegen AZ. In eigen huis in Bilbao verspeelde een tiental van de ploeg van coach Ernesto Valverde een voorsprong tegen Sevilla. Het duel eindigde in 1-1. Athletic staat in La Liga vierde met 14 punten.

Mikel Jauregizar zette de thuisploeg in de eerste helft op voorsprong. Athletic-doelman Julen Agirrezabala werd in de slotfase met rood weggestuurd na het neerhalen van Sevilla-speler Mateo Mejia. In de blessuretijd kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van de ingevallen doelman Álex Padilla. Verdediger Unai Núñez van Athletic kopte een voorzet via de lat en zijn eigen keeper in het doel.

AZ speelt donderdag om 21.00 uur bij Athletic in Bilbao.