Barcelona diep in blessuretijd onderuit na knotsgek duel tegen Villarreal

Villarreals Alexander Sørloth houdt Barcelona's Frenkie de Jong van de bal
Villarreals Alexander Sørloth houdt Barcelona's Frenkie de Jong van de balProfimedia
FC Barcelona heeft de achterstand op Real Madrid in La Liga verder zien oplopen. De regerend landskampioen verloor thuis tegen Villarreal, in een doelpuntrijk duel, met 5-3. Barcelona heeft nu 10 punten minder dan koploper Real Madrid, dat eerder op zaterdag bij Las Palmas won (1-2). Frenkie de Jong droeg de aanvoerdersband bij Barcelona en speelde de hele wedstrijd.

Villarreal kwam in de 41e minuut, vanuit een ingooi, op voorsprong. Aanvaller Alexander Sørloth gaf de bal voor, waarna Gerard Moreno met links raak schoot: 0-1. De problemen voor Barcelona namen in de beginfase van de tweede helft toe. Invaller João Cancelo miste de bal na een lange trap van keeper Filip Jörgensen volledig, waarna Ilias Akhomach richting doel liep en rustig bleef: 0-2.

Barcelona richtte zich op en scoorde in 12 minuten tijd liefst drie keer. Ilkay Gündogan zorgde na een uur voor de aansluitingstreffer en gaf vervolgens, onbedoeld, de assist bij de gelijkmaker van Pedri. Uit een vrije trap passeerde Eric Bailly in de 71e minuut zijn eigen doelman (3-2). De Portugese invaller Gonçalo Guedes bracht Villarreal met een fraai schot weer langszij.

FC Barcelona dacht in blessuretijd recht te hebben op een strafschop na een handsbal, maar daar wilde de scheidsrechter niet in mee gaan. Villarreal sloeg in de 99e minuut, na slecht verdedigingswerk, via Sørloth wel toe. In de 102e minuut bepaalde José Luis Morales de eindstand (3-5).