Barcelona verslaat Celta aan de hand van Lewandowski na sensationele slotfase

Barcelona verslaat Celta na sensationele slotfase
Barcelona verslaat Celta na sensationele slotfaseAFP
FC Barcelona is ontsnapt aan de eerste nederlaag van dit seizoen in La Liga. De kampioen keek na 80 minuten voetballen in het thuisduel met RC Celta uit Vigo tegen een achterstand van 0-2 aan. Maar Robert Lewandowski (twee keer) en João Cancelo bezorgden de ploeg van trainer Xavi alsnog een zege (3-2).

Frenkie de Jong viel al in de eerste helft geblesseerd uit bij de thuisploeg, met vermoedelijk een enkelblessure. Barcelona is voorlopig koploper van de Spaanse competitie, op basis van een beter doelsaldo dan Girona. Die ploeg won eerder op zaterdag met Daley Blind van Mallorca (5-3). Real Madrid is zondag de nieuwe lijstaanvoerder als het de stadsderby met Atlético wint.

Jørgen Strand Larsen schoot Celta in de 19e minuut op voorsprong. De oud-aanvaller van FC Groningen ontsnapte aan een buitenspelval en klopte doelman Marc-André ter Stegen. Barcelona speelde slordig en mocht niet mopperen dat de schade voor rust beperkt bleef tot een treffer. Iago Aspas en Luca De La Torre misten grote kansen op 0-2.

Knokken

Met invallers als Gavi en Lamine Yamal ging de thuisploeg in de tweede helft vergeefs op jacht naar de gelijkmaker. Celta kwam zelfs op 0-2 door een doelpunt van Anastasios Douvikas, die afgelopen seizoen nog voor FC Utrecht speelde. Barcelona leek geslagen ,maar knokte zich met twee treffers van Lewandowski en een goal van Cancelo alsnog naar de winst.