Barcelona wint knotsgek doelpuntenfestijn bij Villarreal, De Jong trefzeker

Gavi viert zijn openingsgoal
Gavi viert zijn openingsgoalANP
FC Barcelona heeft een vermakelijk doelpuntenfestijn afgesloten met een uitzege op Villarreal (3-4). De kampioen van Spanje verspeelde een voorsprong van 2-0 en knokte zich terug na een achterstand van 3-2.

Barcelona heeft 7 punten verzameld uit de eerste drie competitieduels. Real Madrid is na drie overwinningen de koploper van La Liga.

Barcelona leek al snel op weg naar een eenvoudige zege. De bezoekers leidden na een kwartier met 2-0. Gavi maakte de openingstreffer en Frenkie de Jong tekende voor de 0-2. Maar Villarreal kwam nog voor rust langszij. Juan Foyth verkleinde de achterstand van de thuisploeg en Alexander Sørloth, in het verleden actief voor FC Groningen, maakte gelijk (2-2).

Alex Baena bracht Villarreal in de 50e minuut op voorsprong (3-2). De ingevallen Ferran Torres en Robert Lewandowski voorkwamen dat Barcelona voor het eerst sinds 2013 een competitiewedstrijd verloor na een voorsprong van twee doelpunten.