Betis faalt tegen Real Sociedad in hun missie om de Champions League te bereiken

Betis probeerde zonder succes dichter bij de vierde plaats in LaLiga te komen.
Betis probeerde zonder succes dichter bij de vierde plaats in LaLiga te komen. @RealBetis
Het duel om de Champions League plek dat plaatsvond in het Benito Villamarín bood een schitterende sfeer. In het midden van de Feria de Abril wilde de ploeg van Pellegrini hun fans iets geven om over te juichen in de strijd om de vierde plaats in LaLiga en de Champions League-plaats die bij die positie hoort, maar ze moesten het opnemen tegen een geduchte tegenstander. Imanol's Real Sociedad bleek niet te kloppen: 0-0.

Op het veld was het een nul-nul wedstrijd, maar als er één team was, dan was het wel Real Sociedad, dat zes punten voorsprong houdt op de Andalusiërs. Het eerste half uur was bijna een Real-monoloog.  Het overwicht was duidelijk, maar de grote kansen bleven uit. Brais Méndez, Kubo en Alexander Sorloth hadden hun ploeg op voorsprong kunnen zetten, maar het doelpunt bleef uit.

Betis kreeg één grote kans in de eerste helft. De voorzet van Aitor Ruibal vanaf de rechterflank nam een gevaarlijke parabool en Remiro moest redden toen de bal recht in zijn rechterhoek belandde. Canales deed er in de 42e minuut nog een schepje bovenop en Betis ging met een veel beter gevoel de kleedkamer in dan in de eerste 30 minuten.

De groen-witten kwamen met een andere lucht naar buiten nadat ze een frisse neus hadden gehaald en instructies hadden gekregen van Pellegrini. Het spel was gelijkwaardiger, hoewel de balans meer overhelde naar de Andalusiërs, die op zoek waren naar het doel van Remiro, maar zonder succes.

Miranda, een verademing aan de linkerkant

Juan Miranda kwam tot zijn recht en was te zien op de linkerflank. In de 73e minuut gaf hij, na een snelle combinatie met Ayoze Pérez, een goede voorzet aan Canales die hij met zijn rechtervoet inschoot. De bal ging ternauwernood over de lat. Betis had het overwicht en zocht het strafschopgebied van de tegenstander op. Real verdedigde goed, kwam af en toe in de tegenaanval en had in de 94e minuut kunnen scoren toen het schot van Míkel Merino door Rui Silva werd geblokt. Uiteindelijk namen de mannen van Imanol een waardevol punt mee naar San Sebastian tegen een directe concurrent.

Flashscore speler van de wedstrijd: Juan Miranda

Bekijk hier alle details van de wedstrijd Betis - Real Sociedad.