Brazilië walst over Guinee heen tijdens oefeninterland tegen racisme

Brazilië droeg in de eerste helft van de oefeninterland tegen Guinee een zwart tenueAFP
Brazilië won in Barcelona in een oefeninterland met 4-1 van Guinee. Joelinton, Rodrygo, Eder Militao en Vinicius Jr. scoorden voor de vijfvoudig wereldkampioen, die in de eerste helft een volledig zwart tenue droeg om een antiracismecampagne te promoten.

Het was de eerste van twee vriendschappelijke wedstrijden van Brazilië tegen Afrikaanse landen ter ondersteuning van Real Madrid-aanvaller Vinicius Jr., die zelf in mei racistisch werd bejegend tijdens de LaLiga-wedstrijd in Valencia. Het was de tiende keer dat er afgelopen seizoen een racistisch incident werd gemeld bij de aanklagers van LaLiga.

Newcastle United-middenvelder Joelinton, die zijn internationale debuut maakte, opende de score in de 26e minuut met een benutte rebound. Rodrygo breidde de voorsprong vijf minuten later uit met een onhoudbare treffer na een aanval over rechts.

Guirassy Serhou profiteerde van een foutje in de Braziliaanse verdediging en scoorde voor Guinee met een kopbal. Militao breidde de voorsprong van Brazilië uit met een kopbal en Vinicius Jr. maakte zette vier minuten voor tijd de eindstand op het scorebord met een rake strafschop.

Brazilië speelt komende dinsdag in Lissabon tegen Senegal.