Carlo Ancelotti teleurgesteld na gelijkspel in Madrileense derby

Ancelotti langs de lijn
Ancelotti langs de lijnPhoto by OSCAR DEL POZO / AFP
Real Madrid-trainer Carlo Ancelotti was teleurgesteld dat zijn team Atletico Madrid de kans gaf om in blessuretijd een 1-1 gelijkspel te behalen tijdens hun LaLiga-wedstrijd op zondag.

Hij vond dat Real meer verdiende, omdat ze het grootste deel van de wedstrijd domineerden, maar was toch blij dat ze ten minste een punt konden meenemen uit een stadion waar ze vorig seizoen twee keer verloren.

"Het is moeilijk om een gelijkspel te accepteren wanneer je zo dicht bij de overwinning was," zei Ancelotti tegen verslaggevers.

"Het kan gebeuren; de tegenstanders zijn erg sterk en hebben veel kwaliteit. Hun doelpunt kwam in de laatste minuut, dat is jammer. We hadden de wedstrijd goed onder controle en waren er dichtbij.

"Maar ik blijf graag positief. We hebben een punt behaald in een uitwedstrijd en zijn nu een punt dichter bij (koploper Barcelona, die zaterdag met 4-2 verloor van Osasuna).

"De dynamiek is goed, we blijven meedoen in de strijd en raken niet in paniek. Een gelijkspel hier kan in de toekomst een belangrijk punt blijken te zijn."

Voorwerpen op het veld

Real staat nu tweede in het klassement met 18 punten, drie minder dan Barcelona, en twee punten voor Atletico, dat derde staat na acht wedstrijden.

Real opende de score in de 64e minuut met een doelpunt van dichtbij door verdediger Eder Militao. De wedstrijd werd echter meer dan 20 minuten stilgelegd nadat thuissupporters voorwerpen op het veld gooiden toen de bezoekers hun doelpunt vierden.

Na de hervatting voerde Atletico de druk op en scoorde uiteindelijk de gelijkmaker in de 95e minuut, met invaller Angel Correa die een counter succesvol afrondde.

Ancelotti prees scheidsrechter Mateo Busquets Ferrer voor het stilleggen van de wedstrijd totdat de situatie onder controle was. Hij verwierp echter het idee dat de onderbreking Atletico had geholpen om weer momentum te krijgen na het openingsdoelpunt.

"Ik denk niet dat het Atletico hielp, het beïnvloedde ons beiden evenveel," zei de Italiaan.

Goede aanpak

"Wij wilden allemaal spelen. De beslissing om de wedstrijd te stoppen was juist. De scheidsrechter vertelde dat er aanstekers op het veld werden gegooid en dat hij de wedstrijd al twee keer had stilgelegd. Als het nog een keer zou gebeuren, moest hij de wedstrijd definitief staken.

"Ik denk dat de scheidsrechter juist handelde. Het spel moest worden gestopt, een aantal zaken werd opgelost, en toen konden we weer verder. Natuurlijk vond niemand de situatie prettig, maar iedereen wilde spelen. De scheidsrechter heeft het goed aangepakt."