Celta wint ook van Valencia en begint seizoen met zes punten en voorlopige koppositie

Fran Beltran (R) viert de 3-1
Fran Beltran (R) viert de 3-1Profimedia
Celta de Vigo is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. Na de 2-1 overwinning op Alaves vorig weekend werd het vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Valencia 3-1 en gaat de ploeg van trainer Claudio Giraldez voorlopig aan de leiding in LaLiga met zes punten. Valencia verloor ook de seizoensopener (tegen Barcelona) en is hekkensluiter.

De bezoekers kwamen na een kwartier spelen nog wel op voorsprong via Diego Lopez, maar een paar minuten later was het eerste schot van Oscar Mingueza in de wedstrijd goed voor de gelijkmaker. De verdediger, die regelmatig mee ten strijde trekt, was ook betrokken bij de 2-1, als aangever voor Iago Aspas, nog binnen het half uur.

Nog voor rust kreeg Celta de uitgelezen kans een derde goal toe te voegen. Hugo Duro maakte hands binnen de zestien en Aspas ging achter de bal staan voor zijn tweede, maar doelman Giorgi Mamardashvili, de Georgiër die indruk maakte op het EK, wist te redden. Na een uur spelen viel de 3-1 alsnog. Een schot van Fran Beltran gooide de wedstrijd in het slot, ook omdat Rafa Mir namens Valencia een kopbal op de rechterpaal zag belanden.