Dovbyk steelt de show met flitsende hattrick en brengt Girona terug aan kop

Artem Dovbyk was goud waard voor Girona met drie goals
Artem Dovbyk was goud waard voor Girona met drie goalsProfimedia
Girona heeft voor eigen publiek glansrijk de koppositie in La Liga heroverd.

De dit seizoen verrassend presterende Catalanen kwamen tegen Sevilla nog wel met 1-0 achter, maar door een bijzonder snelle hattrick van de Oekraïense spits Artem Dovbyk binnen 7 minuten was die schade al in de 19e minuut hersteld. Via de eveneens Oekraïense Viktor Tsygankov en invaller Cristhian Stuani werd het in de tweede helft zelfs 5-1.

Real Madrid won, net als FC Barcelona tegen Real Betis (2-4), zondag toch nog nipt van Almería dankzij een late treffer (3-2). Daardoor wist Girona dat het moest winnen om de achterstand van 2 punten op de club uit Madrid in te lopen en de koppositie weer over te nemen.

Girona heeft nu 52 punten uit 21 wedstrijden, Real haalde uit twintig wedstrijden 51 punten.