Espanyol pakt belangrijk punt in onwaarschijnlijke comeback tegen Atlético Madrid

Dolle vreugde na de 3-3
Dolle vreugde na de 3-3AFP
RCD Espanyol heeft een belangrijk punt gepakt in hun jacht op overleving in LaLiga. De ploeg van Luis García speelde door een comeback in de tweede helft met 3-3 gelijk tegen Atlético Madrid.

Omdat Atlético al zijn laatste negen uitwedstrijden in LaLiga verloor na een achterstand, wist het hoe belangrijk een positieve start was. Het waren echter de gastheren - wellicht geïnspireerd door de morele overwinning op Rayo Vallecano - die het voortouw namen. Nico Melamed en Javi Puado zagen hun eerste pogingen gedwarsboomd door Ivo Grbić.

De belangrijkste statistieken
De belangrijkste statistiekenFlashscore

Na een onsamenhangende eerste twintig minuten kregen de bezoekers geleidelijk aan meer grip op de wedstrijd en kwamen ze via de weer oplevende Saúl Ñíguez tot scoren. De Spaanse international werd door Mario Hermoso bediend, had één aanraking nodig om de bal te controleren en schoot met een schuin schot voorbij Fernando Pacheco voor zijn tweede doelpunt in evenveel wedstrijden. Espanyol liet zich niet afschrikken door de tegenslag en ging op zoek naar een gelijkmaker, waarbij Grbić de bezoekers moest redden door uitstekend in te grijpen op een inzet van Denis Suárez.

Dankbaar voor dat uitstel verdubbelde Atlético op slag van rust de voorsprong, toen Antoine Griezmann een rebound binnen het strafschopgebied oppikte en een schot over de doellijn joeg. De bezoekers namen het momentum van die goal mee naar de tweede helft en zorgden binnen 15 seconden na de hervatting voor de zo leek het beslissende derde treffer: Yannick Carrasco tikte de bal binnen.

De cijfers
De cijfersFlashscore

De ploeg van García zag zich geconfronteerd met een ontmoedigende achterstand van drie doelpunten en wist dat een snelle reactie nodig was om de geringe hoop op een comeback levend te houden. César Montes zorgde voor de eerste stap van herstel door een corner van Aleix Vidal binnen te koppen en zo de achterstand te verkleinen, waarna Joselu met een uitstekende strafschop met nog een kwartier te gaan een fascinerend slot inzette. Gewapend met het momentum voltooide Espanyol zijn opmerkelijke ommekeer in de 79e minuut, toen invaller Vinícius Souza in het strafschopgebied opdook om Grbić te passeren en de thuisploeg in extase bracht.

Degradatiezone

Verbijsterd door het ongelooflijke verzet van de gastheren, leek Atlético in de slotfase nog enige vorm van kalmte te vinden. Grbić was echter opnieuw dank verschuldigd, omdat hij Joselu verhinderde op spectaculaire wijze de winnende treffer te maken. Na de overwinning van Real Madrid eerder op de avond zakken de bezoekers naar de derde plaats, terwijl Espanyol met nog maar twee wedstrijden te gaan nu drie punten achterstand heeft op de veilige plaatsen.