FC Barcelona boekt moeizame zege op Cádiz in tijdelijk 'thuis' op Montjuïc

Frenkie de Jong in actie voor Barcelona
Frenkie de Jong in actie voor BarcelonaANP
Met een laat doelpunt heeft Pedri voorkomen dat FC Barcelona ook in de tweede speelronde van de Spaanse voetbalcompetitie bleef steken op een doelpuntloos gelijkspel. De Spaanse middenvelder scoorde in de thuiswedstrijd tegen Cádiz in de 82e minuut, door al glijdend de bal na een subtiel passje van Ilkay Gündogan langs de uitblinkende doelman Jeremías Ledesma te schieten. De 20-jarige Pedri hield daarna een T-shirt omhoog met de tekst 'Fuerza Tenerife' (sterkte Tenerife), een verwijzing naar de bosbranden op het eiland waar hij vandaan komt. Diep in de blessuretijd besliste invaller Ferran Torres het duel met de 2-0.
StatistiekenOpta by Stats Perform

Barcelona speelde voor het eerst een officiële thuiswedstrijd in het Olympisch Stadion op de berg Montjuïc, omdat het eigen stadion Camp Nou een grondige renovatie ondergaat. Trainer Xavi zat net als bijna 40.000 supporters op de tribunes. Xavi is voor twee duels geschorst na zijn rode kaart vorige week bij de start van het seizoen tegen Getafe (0-0). De trainer van Barcelona moest toen vertrekken omdat hij zich bij de arbitrage regelmatig beklaagde over de vele overtredingen en het vele tijdrekken van de tegenstander.

De cijfers van FC Barcelona
De cijfers van FC BarcelonaFlashshare

Frustratie

Cádiz hanteerde zondag een vergelijkbare tactiek, tot frustratie van de Barcelona-spelers. Bij de Catalanen had de pas net 16-jarige aanvaller Lamine Yamal voor het eerst een basisplaats in La Liga. Het jonge talent verving de geschorste Raphinha, die net als Xavi vorige week rood kreeg.

Barcelona had moeite om het stugge Cádiz uit elkaar te spelen. De grootste kans in de eerste helft was zelfs voor de bezoekers, na balverlies van verdediger Alejandro Balde rond de middenlijn. Aanvaller Roger kon zo doorlopen richting Ter Stegen, maar schoot tegen de doelman op. Het duurde tot de 82e minuut tot Barcelona de ban wist te breken.

Girona FC

Daley Blind won met Girona FC wel van Getafe: 3-0. De Oranje-international speelde de hele wedstrijd centraal achterin. Blind debuteerde vorige week voor Girona met een gelijkspel bij Real Sociedad (1-1).