FC Barcelona lijdt derde nederlaag en weet niet uit te lopen in LaLiga

Jordi Alba en Yamine Lamal kunnen voorafgaand aan de wedstrijd nog lachen
Jordi Alba en Yamine Lamal kunnen voorafgaand aan de wedstrijd nog lachenANP
FC Barcelona heeft de derde nederlaag van het seizoen geleden in La Liga. De koploper verloor de uitwedstrijd tegen Rayo Vallecano met 2-1 en wist zodoende niet uit te lopen op Real Madrid, dat woensdagavond met 4-2 werd verslagen door middenmoter Girona.

Álvaro García zette Rayo in de 19e minuut op voorsprong. Hij schoot diagonaal raak met links. Kort na rust maakte Francisco García er 2-0 van. Hij kon door het hart van de defensie doorkomen nadat een tackle van Frenkie de Jong te laat was gekomen. De Jong stond aan de aftrap bij Barça. Hij maakte afgelopen weekend zijn rentree na een hamstringblessure. De middenvelder werd 10 minuten voor tijd gewisseld voor Eric García.

In de 83e minuut deed Robert Lewandowski wat terug namens de bezoekers, maar een gelijkspel zat er niet meer in voor de ploeg van trainer Xavi. Het was al de vierde keer op een rij dat de Catalanen punten verspeelden tegen Rayo. Eerder dit seizoen werd het in Camp Nou 0-0.

FC Barcelona had dit seizoen in de competitie alleen nog maar verloren van Almería (1-0) en Real Madrid (3-1).

FC Barcelona heeft nog 11 punten meer dan Real Madrid, dat de voorsprong op Atlético Madrid zag slinken tot 2 punten. De drie clubs hebben nog zeven duels te spelen.