FC Barcelona ook door Girona FC niet te stuiten, twee goals van Lamine Yamal

Lamine Yamal maakte twee doelpunten in het uitduel met Girona FC
Lamine Yamal maakte twee doelpunten in het uitduel met Girona FCDavid Ramos / Getty Images via AFP
Barcelona heeft ook het vijfde duel in de Spaanse competitie gewonnen. De ploeg van coach Hansi Flick was bij Girona, de verrassing van het afgelopen seizoen, oppermachtig. Barcelona won met 4-1 mede dankzij twee doelpunten van Lamine Yamal.

Bij Girona stonden Daley Blind en Arnaut Danjuma in de basis. Donny van de Beek viel nog in, Gabriel Misehouy bleef op de bank. Bij Barcelona ontbrak de langdurig geblesseerde Frenkie de Jong.

Yamal zette de bezoekers na een half uur op voorsprong. De 17-jarige aanvaller ontfutselde David López de bal op een plek waar de verdediger nooit zo veel risico had mogen nemen en passeerde doelman Paulo Gazzaniga. Zes minuten later verdubbelde diezelfde Yamal de voorsprong door vanaf de rand van het strafschopgebied de door Robert Lewandowski teruggelegde bal hard in te schieten. Girona kreeg kort voor rust een strafschop na hands van Iñigo Martínez. Abel Ruiz had zich al achter de bal gezet, maar de VAR annuleerde de penalty alsnog.

Dani Olmo maakte er kort na rust 3-0 van door vanuit een moeilijke hoek op aangeven van Jules Koundé raak te schieten. Via Pedri werd het zelfs 0-4, waarna Cristhian Stuani nog iets kon terugdoen. Barcelona sloot het duel af met tien man na een rode kaart voor Ferran Torres, die op de voet van Yaser Asprilla ging staan.