Feyenoord-tegenstander Girona wint opnieuw niet, wacht al maand op zege

Girona won al sinds 1 september niet meer.
Girona won al sinds 1 september niet meer.Salvador Sas / EPA / Profimedia
Girona heeft opnieuw niet kunnen winnen in La Liga. De aanstaande tegenstander van Feyenoord in de Champions League kwam in de uitwedstrijd tegen Celta niet verder dan 1-1. Daley Blind verdween voortijdig naar de kant met mogelijk een kuitblessure.

Blind en Arnaut Danjuma begonnen aan het duel in Vigo. Zij kregen al na een kwartier gezelschap van Donny van de Beek, die de geblesseerde Oriol Romeu verving.

Girona kwam kort voor rust op voorsprong. Yangel Herrera scoorde met het hoofd, op aangeven van Blind. Tot de 81e minuut mocht de ploeg van coach Michel hopen op de eerste overwinning sinds 1 september. Toen werd Sevilla met 1-0 verslagen.

Champions League

De inmiddels 37-jarige Iago Aspas maakte tien minuten voor tijd gelijk. Ook Danjuma was op dat moment gewisseld.

Girona speelt woensdag thuis tegen Feyenoord. In het eerste duel uit de Champions League verloren de Spanjaarden met 1-0 bij Paris Saint-Germain.