Frenkie de Jong draagt met doelpunt bij aan ruime zege FC Barcelona

Frenkie de Jong viert de derde goal met zijn teamgenoten
Frenkie de Jong viert de derde goal met zijn teamgenotenAFP
Frenkie de Jong heeft met een doelpunt bijgedragen aan de ruime zege van FC Barcelona op Getafe in de Spaanse voetbalcompetitie. Het werd 4-0.

De Jong, die eerder deze week uithaalde naar Spaanse media omdat ze onjuiste informatie over hem zouden verspreiden, schoot na een uur spelen met de binnenkant van de voet de derde treffer van de thuisploeg binnen. Met een prima pass stond de Oranje-international in blessuretijd ook aan de basis van het vierde doelpunt, van invaller Fermin Lopez. De Jong scoorde dit seizoen in La Liga één keer eerder, eind augustus tegen Villarreal.

FC Barcelona was in de 20e minuut op voorsprong gekomen via Raphinha. De Portugees João Félix scoorde in de 53e minuut.

Het elftal van vertrekkend trainer Xavi steeg naar de tweede plaats en heeft 5 punten minder dan koploper Real Madrid, dat zondag Sevilla ontvangt.