Girona-trainer Michel looft zijn doelman Gazzaniga na penalty-heldendaad

Paulo Gazzaniga was de held van de dag bij Girona
Paulo Gazzaniga was de held van de dag bij GironaČTK/DPA/Siu Wu
Girona manager Michel prees Paulo Gazzaniga nadat de keeper zijn ploeg in leven hield in de chaotische 2-1 thuisoverwinning op Athletic Bilbao in LaLiga van zondag, maar zei ook dat er nog genoeg werk aan de winkel was voor zijn ploeg.

De 32-jarige Argentijn redde twee strafschoppen, waaronder één die opnieuw genomen moest worden, voordat de Uruguayaanse spits van Girona, Cristhian Stuani, in de 99e minuut zelf scoorde vanaf de stip om de drie punten binnen te slepen.

Terwijl Girona, dat slechts elfde staat, in de tweede helft een veel betere prestatie neerzette tegen het op de zesde plaats staande Bilbao om een einde te maken aan vier wedstrijden zonder overwinning in LaLiga, zag het team van Michel er nog steeds verre van best uit. “Godzijdank, of Gazzaniga... Ik ben blij met de drie punten, maar we moeten nog beter worden. Ik vond de tweede helft goed, omdat we Athletic lieten terugkrabbelen”, vertelde Michel aan verslaggevers.

De spelersbeoordelingen van Flashscore
De spelersbeoordelingen van FlashscoreFlashsha.re

“Met Stuani is het een zekerheidje en ik wist dat hij zou scoren.” Bilbao was niet zo klinisch, want de penalty van Alex Berenguer werd in de eerste helft gered en na rust werd de inzet van Inaki Williams ook gestopt, maar die moest opnieuw worden genomen omdat de voeten van Gazzaniga van de lijn waren. Ander Herrera dook op voor de herkansing, maar ook zijn inzet werd gered door de Argentijn.

“Ik geloofde niet dat hij (Herrera) de bal opnieuw nam, want ik dacht: twee ja, maar geen drie... Gazzaniga deed drie ongelooflijke interventies waardoor we in leven konden blijven. Ik weet niet wat er gebeurd zou zijn met de 1-2.” Girona, dat zich nog nooit eerder had gekwalificeerd voor Europees voetbal in de 94-jarige geschiedenis, verzekerde zich van een plaats in de Champions League door vorig seizoen als derde te eindigen in LaLiga, vier jaar na de promotie naar het hoogste niveau.

Girona staat nu in de middenmoot met twaalf punten uit negen wedstrijden. “Het is geen slechte start geweest, maar als je naar de verwachtingen kijkt, lijkt het erop dat we iets missen”, zei Michel.