Girona verliest voor derde keer in vier duels en ziet tweede plaats in gevaar komen

Mallorca viert de 1-0
Mallorca viert de 1-0AFP
Girona heeft bij Real Mallorca de vierde nederlaag van het seizoen geleden. De nummer 2 van La Liga verloor op het Spaanse eiland met 1-0 door een doelpunt van José Copete.

Girona had vorige week weer een zege geboekt na drie duels zonder overwinning. Tegen laagvlieger Mallorca ging het echter in de eerste helft mis. Copete kreeg de bal na een voorzet voor de voeten en haalde uit. De VAR keek nog of de bal niet via een hand bij de speler terecht was gekomen, maar keurde het doelpunt goed. Girona, waar Daley Blind op de bank bleef, probeerde wat terug te doen in de tweede helft, maar kwam nauwelijks tot echt grote kansen.

Girona heeft 59 punten, zeven minder dan koploper Real Madrid. FC Barcelona kan Girona later zondag bij een zege op Athletic Club passeren.