Girona verslaat Atletico in thriller met zeven doelpunten ondanks hattrick van Morata

Goalgetter Daley Blind viert de overwinning met zijn teamgenoten
Goalgetter Daley Blind viert de overwinning met zijn teamgenotenAFP
Een hattrick van Alvaro Morata was niet genoeg om Girona ervan te weerhouden om de allereerste overwinning op Atletico Madrid te boeken in negen duels. Ivan Martín zorgde in de blessuretijd voor een dramatische 4-3 overwinning.

Girona ging voortvarend van start in Catalonië en Artem Dovbyk kwam al in de eerste minuut tergend dicht bij een treffer, toen hij van dichtbij naast schoot na een zinderende loopactie en voorzet van Savinho over de rechterflank. De gastheren hoefden echter maar één minuut te wachten om de score te openen, nadat Pablo Torre Valery Fernandez uitkoos, die vanaf links naar binnen sneed en prachtig afmaakte langs een bewegingsloze Jan Oblak.

Atletico ging op zoek naar een snel antwoord en Morata zorgde daar ook voor toen hij de bal langs Paulo Gazzaniga schoot. Maar de ploeg van Michel Sanchez draaide de wedstrijd weer om in hun voordeel. Martin schoot en zag de bal via doelman Oblak bij Savinho komen, die de rebound binnen schoot: 2-1.

Het zou nog beter worden voor de gastheren toen Daley Blind het snelst reageerde bij de tweede paal om een bal van Dovbyk uit een briljant goed genomen corner binnen te koppen. De bezoekers hadden echter het laatste woord voor rust, toen Morata met subliem voetenwerk een tweede treffer binnen prikte: 3-2.

Wedstrijdstatistieken Girona - Atletico
Wedstrijdstatistieken Girona - AtleticoFlashscore

De Spanjaard dacht een paar seconden later een opmerkelijke hattrick te hebben gemaakt, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. De mannen van Diego Simeone hadden het heft na de pauze in handen en voerden de druk op in een poging om de gelijkmaker af te dwingen. Gazzaniga verrichtte een hoop reddingen op schoten van Morata, Griezmann en Marcos Llorente, maar de onvermijdelijke gelijkmaker kwam er in de 54e minuut.

Nadat hij even daarvoor een veel makkelijkere kans had gemist, werd de voormalige Chelsea-frontman uitstekend gevonden door Rodrigo De Paul en stiftte hij een heerlijke bal over Gazzaniga heen.

Na rust kregen de gastheren nauwelijks nog een kans, voordat Oblak in actie moest komen en met één hand een fraaie redding verrichtte op de lage, gedreven inzet van Dovbyk. Net toen de bezoekers dachten dat ze een deel van de buit in de wacht hadden gesleept, zorgde Martín met een prachtige solo in de slotfase voor een fabelachtige overwinning.

Met dit resultaat is de ongeslagen competitierun van Girona verlengd tot 11 wedstrijden en houden de Catalanen gelijke tred met koploper Real Madrid na de 1-0 overwinning op Real Mallorca.

Ondertussen heeft Atlético nog genoeg werk voor de boeg in de titelrace en staan ze derde met 10 punten achterstand op Real Madrid, nadat ze voor het eerst in Simeone's ambtsperiode een vierde uitnederlaag op rij leden in de competitie.