Girona voorlopig weer koploper in Spanje na late comeback tegen Valencia

Christian Stuani na de gelijkmaker
Christian Stuani na de gelijkmakerProfimedia
Girona heeft opnieuw de koppositie ingenomen in de hoogste klasse van het Spaanse voetbal. Met Daley Blind won de ploeg in eigen stadion met 2-1 van Valencia. Na 80 minuten keek Girona nog tegen een 1-0-achterstand aan. De Catalaanse club komt door de twaalfde zege van het seizoen op 38 punten. Real Madrid heeft er 35 en speelt later op zaterdag tegen Granada.

Kort na rust was Girona-aanvoerder Aleix García dicht bij de openingstreffer, maar doelman Giorgi Mamardasjvili redde knap. Het doelpunt viel niet veel later aan de andere kant. Routinier David López werd verrast door een medespeler en moest in de achtervolging op Hugo Duro die met een stiftje de 1-0 voor Valencia liet noteren.

Het duurde tot de 81e minuut voordat de thuisploeg gelijkmaakte. De kort ervoor ingevallen Uruguayaan Cristhian Stuani tikte van dichtbij raak op aangeven van een andere invaller, de Braziliaan Yan Couto. Zeven minuten later herhaalde zich dat scenario. Opnieuw zette Couto voor en was de 37-jarige Stuani de man die de bal binnenschoot.

Vroeg in de extra tijd leek de Braziliaan Sávio voor de 3-1 te hebben gezorgd, maar aan dat doelpunt was buitenspel voorafgegaan.